Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succé för historisk hinderbana i Helsingborg

Det bjöds på fint väder och deltagarrekord när startskottet för hinderloppet Berzerk smällde på lördagsförmiddagen. ”Det har blivit en folkfest. Förra året var det 250 som sprang och nu är vi närmare 500 deltagare”, säger medarrangören Elin Olofsson.

Karolinerna avlossade ungefär 200 salvor med bössorna och 30 skott med kanonen utanför Pålsjö slott när deltagarna i Berzerk sprang förbi.Bild: Tom Wall
– Pang!
Det historiska hinderloppet Bezerk gick av stapeln för andra året i rad. Med kanoner och bössor stod Karolinerna redo vid Pålsjö slott för att jaga på de närmare 500 deltagarna som tog sig runt den ena etappen av Berzerk, en bana på totalt åtta kilometer.
Läs också Bildextra – se bilder från hinderloppet Berzerk
– Skynda dig innan dansken skjuter dig, ropar en av karolinerna som är inhyrd från den militärhistoriska föreningen Bohus Elfsborgs Caroliner.
Amanda Bäckman var en av alla deltagare som tog sig runt det åtta kilometer långa hinderloppet.Bild: Tom Wall
Totalt avlossas ungefär 200 salvor med bössorna och 30 skott med kanonen under dagen. Temat är, likt förra året, 1700-tal och slaget vid Helsingborg. Vid de andra etapperna tar sig deltagarna, bland annat, över hinder inspirerade av andra världskriget och i målgången stoppas de upp av vikingar.
Med sköldar och yxa väntade ett gäng vikingar på deltagarna för att försöka hindra deras väg in i mål.Bild: Tom Wall
En av arrangörerna, Elin Olofsson, var nöjd med årets upplaga av Berzerk som slog deltagarrekord.Bild: Tom Wall
Hon är nöjd med dagens arrangemang.
– Vi har haft fint väder hela dagen och det har verkligen varit jättetrevligt. Det är unga entreprenörer som ligger bakom allt och vi alla hjälps åt med det vi är bra på. Förhoppningen är att kunna arrangera detta i fler städer med mycket historik, säger Elin Olofsson.
En tuff men snäll viking hjälpte deltagaren Christel Bergquist över mållinjen.Bild: Tom Wall
En som hade det lite tuffare vid målgången var Christel Bergquist som fick bäras över mållinjen.
– Äh jag blev lite tacklad av en av vikingarna så skulle jag försöka finta mig runt men smidig som man är så vek sig knäet. Det gjorde lite ont men jag kan stå på det nu, säger hon.
Hon och väninnan Karin Andersson ställde upp i loppet tillsammans och lär göra det nästa år igen.
– Det var jättekul och roligast var nog vattenhindren, säger Christel Bergquist.
– Ja, det var skoj och det är fantastiskt fin natur också. Här springer vi nog nästa år också, fortsätter Karin Andersson.
Vännerna Christel Bergquist och Karin Andersson är glada efter att ha klarat av hinderloppet och återvänder gärna nästa år igen.Bild: Tom Wall
Gå till toppen