Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gränslösa möten utvidgar verksamheten till fler platser

Prinsessglans, en före detta statsminister och finansminister samt expansionsplaner väntar för Gränslösa möten.

Bo Nilsson ser fram emot årets Gränslösa möten. Då presenteras även till vilken region "A Sustainable Tomorrow" kommer att expandera.Bild: Tom Wall
Den 2 augusti är det dags för årets upplaga av Gränslösa möten med inriktningen "A Sustainable Tomorrow" på Hotel Skansen i Båstad. Föredragshållarna är många och som tidningen tidigare skrivit kommer förre statsministern Fredrik Reinfeldt att vara på plats tillsammans med förre finansministern Anders Borg.
Även hovet är representerat och det är prinsessan Sofia som finns på plats under hållbarhets- och framtidskonferensen. Konferensen i Båstad är tänkt att vara prinsessans sista officiella framträdande på ett tag eftersom hon är gravid.
– Det är helt unikt att hovet är engagerat på det här sättet, säger Bo Nilsson, grundare av Gränslösa möten.
Prinsessan Sofia kommer att hålla det officiella avslutningstalet och återförenas på kvällen med medgrundaren av Project Playground som arbetar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet.
Totalt finns det 300 platser under sommarens möte enligt Bo Nilsson.
Så här såg det ut under förra årets Gränslösa möten då bland andra prinsessan Sofia och Fredrik Reinfeldt fanns på plats. De kommer även att komma till årets konferens.Bild: Mats Roslund
Nu kan han även avslöja att "A Sustainable Tomorrow" sprider sig utanför Båstad. I samband med en presskonferens den 2 augusti avslöjas vilken stad och tillväxtregion som är först ut att etablera sig under nästa år.
– År 2019 hoppas jag på att vi finns i tio tillväxtregioner i Skandinavien, säger Bo Nilsson.
Tanken är att ta idén från Båstad till respektive storstadsregion och anpassa den till just den regionen.
Till årets konferens har det dessutom instiftats ett stipendium som går under namnet Gränslösa initiativ. Priset går till företag och organisationer som gör en stor samhällsnytta. De får 600 000 kronor att använda till kompetensutveckling.
Gränslösa möten vill skapa tillväxt och utveckling genom att erbjuda såväl fysiska som digitala mötesplatser. Det handlar om att sammanföra människor från olika länder, verksamheter och branscher. Mixen och mångfalden ska vara en konkurrensfördel.
Gå till toppen