Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tennisklubben breddar med padel

Två padelbanor står klara för spel i Havsbaden. På lördag väntar invigning för Ängelholms tennisklubbs nytillskott.

Padelbanorna i Havsbaden är färdigbyggda. Markus Johansson och Bill Linder provar en av banorna. På lördag är det dags för invigning.Bild: Emmalisa Pauly
Anläggningsarbetet startade i maj. Sedan någon vecka tillbaka har det gått att spela på de två nya padelbanorna på Ängelholms tennisklubbs anläggning i Havsbaden. Banorna är ett tillskott på anläggningen där tennisbanorna tidigare varit ensamma om att ta plats.
– Padel är en rolig publiksport och intresset för padel har exploderat. Vi tänkte lite som så här att bygger inte vi så bygger någon annan, säger Bill Linder, tränare hos Ängelholms tennisklubb.
Padel är en racketsport med en bana som är en miniatyr av en tennisbana. En bana som är kringbyggd av höga väggar. Man spelar uteslutande dubbel med särskilda padelrack och en mjukare typ av boll än i tennis.
– Padel är mer förlåtande än tennis. Det är lättare att komma igång, säger Bill Linder.
Bill Linder, tränare på Ängelholms tennisklubb, ser hur intresset för padel har exploderat.Bild: Emmalisa Pauly
Redan nu har klubben märkt att det finns ett intresse från spelare att boka banorna. Till nästa år kan en tredje padelbana tillkomma om allting går som det är tänkt.
De två banorna som finns på plats i dag har kostat 1,7 miljoner kronor. Banorna är anpassade för rullstolsburna och har tagits fram i samarbete med "Alla kan".
Padeln är en del av tennisklubben och klubbens tränare kommer även att gå utbildningar inom padel. Tanken är att kunna ha träningsverksamhet på banorna också.
Bill Linder hoppas att padeln särskilt kan locka tjejerna att stanna kvar inom idrotten.
– Vi vill behålla dem inom tennisen. Det är en målgrupp som lätt slutar i 14-års åldern, säger Bill Linder.
Han hoppas även att klubben kan nå nya målgrupper.
– De som känner att de lagt tennisracket på hyllan. Då kan vi kanske locka fram racket igen, säger Bill Linder.
På lördag den 29 juli klockan 12-14 väntar invigning med uppvisning och en möjlighet för allmänheten att prova på sporten.
Ängelholms tennisklubb planerar även att arrangera padeltävlingar i framtiden och att starta en intern serie för padelspelare.
Sedan tidigare finns det i kommunen två padelbanor på Valhall park.
Gå till toppen