Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förre börschefen Magnus Böcker död

Stockholmsbörsens tidigare chef Magnus Böcker blev 55 år. Arkivbild.Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Magnus Böcker, tidigare chef för Stockholmsbörsen, har avlidit i cancer i en ålder av 55 år.
Han var en välkänd profil i den internationella finansvärlden. Han började 1986 på Optionsmäklarna O.M. i Stockholm som senare blev en del av Stockholmbörsen, som i sin tur nu ingår i Nasdaq OMX.
Magnus Böcker blev koncernchef för OMX i Stockholm 2003. Senare blev han vice vd på Nasdaq OMX i New York samt chef för börsen i Singapore. Han har även verkat på marknadsplatser i bland annat Dubai och Shanghai.
”Vi kommer att minnas honom för hans smittsamma optimism, friska insikter och energiska sätt att närma sig precis vad som helst – från musik till bilar till börshandel”, skriver Singapore-börsen i ett uttalande.
Magnus Böcker var sommarvärd 2015 i Sveriges Radios Sommar i P1. Där berättade han bland annat om hur han tog sig från Karlskoga, via Smålands glasbruk, till att befinna sig mitt i den internationella finansvärlden. Han berättade om sina första aktier, glädjen att vara egen företagare och känna glädjen i att göra en kund nöjd; om att hoppa av universitetsstudierna för att vara med och starta företaget OM.
I Sommarprogrammet berättade han också att han löptränade flitigt och att han sprungit New York Marathon – och om sin cancerdiagnos.
Magnus Böcker var född i Sköllersta, Örebro. Han växte upp i Karlskoga, var vid sin död bosatt i Singapore, men avled under en vistelse i New York.
Magnus Böcker har tidigare haft sommarboende i Skanör och det är även där minnesstunden kommer att äga rum. Närmast anhöriga är tre söner.
Gå till toppen