Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gravid prinsessa stal uppmärksamheten i Båstad

Prinsessan Sofia var i centrum under onsdagens gränslösa möte – ”A Sustainable Tomorrow” i Båstad.

Prinsessan Sofia var i centrum under onsdagens gränslösa möte – ”A Sustainable Tomorrow” i Båstad. Andra upplagan av Gränslösa möten i Båstad gick under parollen ”A Sustainable Tomorrow”. Från vänster moderatorn Catarina Rolfsdotter-Jansson, prinsessan Sofia och grundaren av Gränslösa möten, Bo Nilsson.Bild: Göran Stenberg
Andra upplagan av Gränslösa möten i Båstad gick under parollen ”A Sustainable Tomorrow”.
Bland föredragshållarna fanns förre statsministern Fredrik Reinfeldt och hans partikamrat och tidigare finansminister, Anders Borg.
Anders Borg och den förra statsministern, Fredrik Reinfeldt, hamnade lite vid sidan av ljuset på prinsessan Sofia.Bild: Göran Stenberg
Men det var nog prinsessan Sofia och hennes mage som tilldrog sig det största intresset, vilket närapå överskuggade konferensen. Detta var prinsessans sista officiella framträdande på ett tag eftersom hon är gravid och nedkomsten är beräknad till september.
Fredrik Reinfeldt och hans tidigare finansminister, Anders Borg, hamnade lite vid sidan av ljuset på prinsessan Sofia.Bild: Göran Stenberg
Bo Nilsson, som är motorn i Gränslösa möten vill att ”A Sustainable Tomorrow” sprider sig utanför Båstad. Under onsdagseftermiddagen avslöjade han att Helsingborg utsetts till Årets Tillväxtkommun 2016.
– Helsingborg driver utvecklingen framåt genom digitalisering, nytänkande och innovationer med tydliga tillväxtmål och en tydlig vision. Vår ambition är att finnas i en handfull regioner under 2018 och ett tiotal under 2019, vi vill göra skillnad på riktigt, sa Bo Nilsson.
Gränslösa möten vill skapa tillväxt och utveckling genom att erbjuda såväl fysiska som digitala mötesplatser. Det handlar om att sammanföra människor från olika länder, verksamheter och branscher. Mixen och mångfalden ska vara en konkurrensfördel.
Till årets konferens hade det även instiftats ett stipendium under namnet Gränslösa initiativ.
Prinsessan Sofia var i centrum under onsdagens gränslösa möte i Båstad. Från vänster moderatorn Catarina Rolfsdotter-Jansson, prinsessan Sofia och grundaren av Gränslösa möten, Bo Nilsson.Bild: Göran Stenberg
Juryns val föll på Football for Life, som drivs av FC Rosengård med bygg- och anläggningsföretaget Veidekke som huvudpartner. Motiveringen löd:
”Vinnare av utmärkelsen är ett initiativ som under nästan tio år varit verksamt och genererat verkligt värde, för de båda parterna i samarbetet – men också för hållbarhet och samhället. Projektet skapar möjligheter och förverkligar drömmar – i Sydafrika såväl som i Rosengård.”
Prinsessan Sofia på väg in till lunchen på Hotell Skansen. Från vänster moderatorn Catarina Rolfsdotter-Jansson, prinsessan Sofia och grundaren av Gränslösa möten, Bo Nilsson.Bild: Göran Stenberg
– Vi är väldigt glada och stolta över att få ta emot denna utmärkelse, sa Jenny Damgaard, projektledare för Football for Life inom FC Rosengård.
Hon har arbetat med projektet i drygt åtta år och har sett hur ett samarbete mellan FC Rosengård och företaget Veidekke kan åstadkomma en enorm skillnad för flickor och kvinnor i Umkhanyakude-distriktet i Sydafrika med fotbollen som verktyg.
FC Rosengård får 600 000 kronor att använda till kompetensutveckling.
Gå till toppen