Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så blir årets upplaga av Eskilscupen

På fredag börjar den 50:e upplagan av Eskilscupen – med fler lag än någonsin och två nya åldersgrupper.

Eskilsminne har mer än 30 lag anmälda till årets turnering.Bild: Tobias Andersson
André Pettersson i arrangörsgruppen har fullt upp dagen innan invigningen.
– Det är lag som lägger till deltagare nu hela vägen in vilket gör att man måste uppdatera alla deltagarkuvert med deltagarband och specialkost. Det är som en postterminal för stunden, säger han.
744 lag är anmälda och det är nytt rekord.
– Det är av den anledningen att vi har lagt till klasser för sju- och åttaåringarna. Vi vill få med även de yngsta i Eskilscupen.
Nu får sju- och åttaåringarna chansen att spela femmannafotboll inne på Olympia på lördag.
– Det blir en fräck upplevelse för dem, bara att gå in på den arenan. De har ofta mycket släkt med sig så där blir nog stor publik.
Övriga lag spelar alla dagar från fredag till söndag med finalgrupper på söndag. A-finalerna för P15, P14 och F14 kommer också att spelas inne på Olympia.
– Det är de största klasserna som brukar gå där inne.
Arrangörerna räknar med att lika många lag som i fjol deltar i paraden under torsdagens invigning. Den sker i samarbete med Hx och avslutas med ett framträdande av Samir & Viktor. Hx pågår till lördag kväll.
– Det finns möjligheter för både publiken och lagen att delta i en mängd olika aktiviteter. Vi har tillsammans med Hx tagit fram ett axplock av aktiviteter som skulle kunna passa vår målgrupp som vi tipsar om.
Däremot blir det inget disco för spelarna i år.
– Det har varit så stökigt nu de sista åren så vi har valt att ta bort det. Det har varit en mäktig börda att dra runt och bråk och bus hör inte ihop med fotboll. Lagen får hitta på andra saker istället.
Fakta

Lokala segrare 2016

F16: Glumslövs FF

P12: Råå IF

P10: Högaborgs BK

I år utses inga segrare i klasserna under 13 år i enighet med svenska fotbollförbundets riktlinjer.

Gå till toppen