Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tullportsbron stängs av – ett halvår efter invigningen

Redan ett halvår efter invigningen stängs Tullportsbron av. Målningen brister och måste förbättras.

Plattformarna under Tullportsbron är fortfarande kvar. Passande när bron redan ska målas om.Bild: Emmalisa Pauly
Tullportsbron invigdes så sent som 7 februari i år, samma dag som Vattnets hus precis vid det ena brofästet. Men nu står det klart att gång- och cykelbron över Rönne å kommer att stängas av. Anledningen är att den redan behöver målas om.
Det är målningen som är för tunn på sina ställen. Det innebär i sin tur att rostskyddet försämras på Ängelholms färskaste bro och därför måste det åtgärdas.
Under nästa vecka kommer bron att stängas av och inspekteras av kommunen tillsammans med entreprenören Peab och underentreprenörer. Först efter det kommer en åtgärdsplan att tas fram för att ta itu med bristerna.
Det är inte först gången målningen ställt till det för Tullportsbron. Meningen var att bron skulle invigas i december förra åren. Men just undermålig målning med för tunn strykning som upptäcktes när stålkonstruktionen levererades sköt invigningen på framtiden till februari.
Läs också Nya Tullportsbron måste redan repareras – trädäcket går i vågor
I början av sommaren var det också problem med bron. Då rörde det sig om själva gångbanan av trä som slagit sig rejält. På vissa ställen stack brädorna upp flera centimeter och på andra ställen hade träet spruckit så att skruvar och flisor stack upp. Någon tidsplan för arbetet finns ännu inte.
Gå till toppen