Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

”Omdömeslöst av Borg”

Anders Borgs agerande på sociala medier kan komma att få följder för hans trovärdighet, tror en pr-expert.
– Det om något är väl omdömeslöst med tanke på den situation han själv har försatt sig i, säger Niclas Lövkvist till TT.

Förre finansministern Anders Borg beter sig omdömeslöst, anser pr-expert. Arkivbild.Bild: Carl Bredberg/SvD/TT
Det var rätt av Anders Borg att lämna sina uppdrag i och med att en polisanmälan nu upprättats mot honom, anser Niclas Lövkvist, vd på pr-byrån Agency.
– I och med att det finns en polisanmälan blir det naturligt för honom att kliva av under utredningens gång. Det blev nog också enklare för hans arbetsgivare att motivera under de eventuella samtal de har haft under dagen, säger han till TT.
Men det är ett märkligt agerande från Anders Borgs sida att först be om ursäkt för att sedan påstå att det rör sig om rykten och hörsägen, säger Niclas Lövkvist.
– Det blir dubbelt fel. Han skjuter sin egen trovärdighet i sank och devalverar värdet av sin egen ursäkt.
Det var rätt och rimligt av Anders Borg att tidigt be om ursäkt, särskilt som offentlig person, för att behålla någon form av trovärdighet. Det som inte fungerar är det Anders Borg gör i dag.
– Ursäkten gick ju inte att tolka på ett annat sätt än att han gick med på det som påståtts stämde. Och efter en polisanmälan tar han nu en annan väg och påstår att det är hörsägen och rykten. Det bidrar inte till hans trovärdighet om man ska uttrycka sig milt.
I ett ilsket inlägg på Facebook kritiserar Anders Borg M-ledaren Anna Kinberg Batra för bristande omdöme när hon kommenterat att han måste stå till svars för sina handlingar om händelsen visar sig stämma. Det utlandet kommer Anders Borg att få äta upp på många sätt, tror Niclas Lövkvist.
– Han får väl tycka vad han vill om det, men att gå i något slags generalangrepp i omdömesfrågor i den situationen han befinner sig i tror jag inte var särskilt klipskt.
Läs alla artiklar om: Anders Borg på fest
Gå till toppen