Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Små knattar spelade på stora Olympia

När Eskilscupens allra yngsta spelare möttes under lördagen blev det på finast möjliga arena. Och frågan är väl när så många glada spelare fanns på Olympia senast.

Fortuna FF 1 i rött mot blågula Eskilsminne IF 2. Matchen slutade 6-3, men varken vinnare eller förlorare fanns på planen idag, bara fotbollsglada knattar.Bild: Emmalisa Pauly
Spelet böljar fram och tillbaka över gräset och raska ben rusar för att hinna först på bollen när de åttaåriga tjejerna i Fortuna FF 1 respektive Eskilsminne IF 2 möts på Olympia.
Tillsammans bjuder de båda lagen på målfest – hela nio mål hinner de ösa in på sina trettio minuter, något fler blev det för Fortuna.
Ella Berg och Astrid Möllergren (med ryggen mot) från Fortuna FF 1.Bild: Emmalisa Pauly
– Fortuna är ett jämnt lag, inga stora stjärnor men många stabila spelare, säger George Svensson med expertens hela självförtroende.
Kanske är han partisk, hans dotter Ella Berg är nämligen en av de knattar som under lördagen fick spela på den klassiska Helsingborgsplanen.
Fortuna FF 1:s Julia Larmark släppte inte bollen med blicken ens när hon satt på avbytarplats.Bild: Emmalisa Pauly
Tillsammans med mamma Malin Berg och lillebror Olle Berg följer han Ellas framfart på gräset. Fast lillebror hade nog hellre spelat själv.
– Det har blivit lite si och så med besöken här på Olympia på sistone. Men när så här förnäma lag spelar är det en självklarhet att komma hit, säger Malin Berg.
Ida Nilbo, Eskilsminne IF 1 följde med från sidlinjen när Eskilsminne IF 2 möte Fortuna FF 1.Bild: Emmalisa Pauly
– Vi började med en knatteserie på försök ifjol nere på Gröningen. Nu blir det en ordinarie del av Eskilscupen, säger Leif Nimmerfeldt, en av alla de som är med och arrangerar.
Halvtid och taktiksnack. Molly Norén med sina lagkamrater i Fortuna FF 1.Bild: Emmalisa Pauly
Tur är det att sjumannalagen nöjer sig med en kvarts plan för att spela match. Det är nämligen hela 43 lag från 15 olika klubbar som ska hinna mötas under dagen. Men med fyra matcher samtidigt blir det kanske fyra gånger så roligt?
– Runt trettio procent av de som spelar här är tjejer, vilket är kul. Sen är vi jätteglada att vi får använda Olympia. Och ungarna älskar det. När vi öppnade i morse hade en del inte kunnat sova på hela natten eftersom de skulle få spela här, säger Leif Nimmerfeldt.
Tränaren Gustav Ask pratar med Thea Navntoft, Ida Nilbo och de andra i laget. En timma till nästa match, nu gäller det att ladda om.Bild: Emmalisa Pauly
Den stora planen och läktarna imponerar på en del av spelarna, men inte alla.
– Det är faktiskt roligt att få spela på större ställen, säger Agnes Aspemar från Eskilsminne IF.
– Äsch, det är ingen större skillnad, tycker lagkamraten Emma Pettersson.
Emma Pettersson och Thea Navntoft, Eskilminne IF.Bild: Emmalisa Pauly
Någon vinst har det inte blivit för tjejerna under dagen, men humöret verkar vara på topp ändå.
– Jag tror det går bra i nästa match istället, säger Thea Navntoft glatt och tar en slurk ur vattenflaskan.
Gå till toppen