Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Darijan Bojanic: ”Jag är väldigt exalterad”

Darijan Bojanic vänder tillbaka till HIF.
– Jag är väldigt exalterad faktiskt, väldigt roligt, säger han.

Darijan Bojanic berättar att han är ”exalterad” över att få återvända till HIF.
När HD når 22-årige Darijan Bojanic sitter han på Bromma flygplats och väntar på flighten ner till Ängelholm. Han har varit förbi förbundet och lämnat in papper för att bli spelklar för HIF så fort som möjligt.
Redan under lördagen är han i träning med laget han lämnade efter degraderingen till superettan.
– Ska jag vara ärlig känns det väldigt bra. Jag har haft ett bra samtal med tränaren Peo och har snackat med Chrisse. Det har varit på gång ett tag.
Om det tidigare funnits tveksamheter till att spela i superettan är det inte längre så.
– Nej, grejen är att jag bara vill spela fotboll igen, så är det, och jag är väldigt glad över att det är Helsingborg. Det är en klubb och spelare jag känner till. Så nä, jag tänker inte så mycket på att det är superettan. Jag ser det mer som en utmaning. Det ska bli väldigt kul att spela.
I Östersund har det inte blivit mycket speltid med A-laget i allsvenskan, bara fyra matcher. Ett mål hann han få till, en mycket vackert knorrad frispark borta mot GIF Sundsvall i söndags. Huvudtränaren Graham Potter har gjort stordåd med laget i Jämtland.
– Ledarna är otroligt kunniga, speciellt tränaren och assisterande, och spelarna i laget är väldigt individuellt bra. Visst, jag spelade inte så mycket, men jag är ändå nöjd med min tid där. Jag har skapat bra vänner och, ja, det känns ändå som jag har lärt mig en hel del.
– Som att jag har utvecklat helheten, att man har blivit snabbare i tankarna. Det är svårt att förklara, det känns som att man har blivit bättre än vad man var innan, absolut.
Under utlåningen har han haft stenkoll på HIF:s insatser i superettan.
– Jag har kollat på varje match och gapat i min lägenhet i Östersund som en jävla supporter... Vissa lägen skriker jag, och gör de mål skriker jag av glädje. Så jag har varit väldigt flitig och trogen.
Vad har du upplevt av det du har sett?
– Det är bra spelare i laget. Det är många kvar, de har fått in några nya som har gjort det bra, och de här yngre spelarna också, Max [Svensson] och Timossi [Alex Timossi Andersson] som har gjort det väldigt bra. Det ska bli kul att komma dit och få bidra med det jag kan och hjälpa laget till poäng.
Poäng till det givna målet.
– Vi ska ta HIF dit där de hör hemma helt enkelt, och det är allsvenskan, säger Darijan Bojanic.
Gå till toppen