Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rut på Skäret är till salu

Den nuvarande ägartrion till det välkända Rut på Skäret har bestämt sig för att sälja restaurangen. Nu väntar nya utmaningar.

Paret Anna och Otto Ramsay driver Rut på Skäret tillsammans med Micael Steen.Bild: MICHAEL HANSSON
Det var år 2012 som Anna och Otto Ramsay tillsammans med Micael Steen tog över det traditionsrika Rut på Skäret. Nu har de bestämt sig för att sälja.
– Det var med skräckblandad förtjusning vi la ut det till försäljning. Vi lever ju våra liv här, men det känns ändå bra. Även om det är blandade känslor, säger Otto Ramsay.
När de nuvarande ägarna köpte Rut på Skäret var tanken att driva verksamheten i fem år, nu blir det sex istället.
–Vi har fått tillbaka Rut på Skäret på matkartan. Nu är det läge att göra någonting nytt. Det är bra och roligt med förändring, både för kunderna och för oss, säger Otto Ramsay.
Rut På Skäret är till salu.Bild: Britt-Mari Olsson
Fastigheten, inventarier, maskiner och varumärke ligger nu ute hos mäklaren Valvet för ett utgångspris på 10,8 miljoner. Ägartrion vill gärna fortsätta säsongen ut och avsluta med julbordet, innan de lämnar över. Otto Ramsay hoppas att en ny ägare fortsätter med verksamheten och sätter sin egen prägel på den.
– Här finns så många möjligheter, det är en fantastisk plats. Rut på Skäret är ett speciellt ställe och det är många som har en relation till det, säger han.
Micael Steen, en i ägartrion till Rut på Skäret.Bild: Anna Ramsay
På Rut på Skäret har ägarna även haft en butik för deras andra företag Kullalamm. Butiken kommer inte att finnas kvar på samma plats efter att de lämnat över restaurangverksamheten, men Kullalamm kommer att leva vidare.
– Vi kör vidare med gården, djuren och hela köret. Och så kommer det att bli nya projekt inom matsvängen.
Vad för några?
– Det kan jag tyvärr inte säga idag, det får vi återkomma till, säger Otto Ramsay.
Kommer du att sakna något från Rut på Skäret?
– Vi har personal som hängt med under alla åren. Rut på Skäret har blivit som ens hem, det kommer att kännas som att flytta hemifrån. Det är baksidan av myntet.
Men att göra något nytt lockar honom.
– Jag vill ha förändring, jag är bäst då. Det är roligt med nya idéer, det finns så mycket man kan göra, säger Otto Ramsay.
Gå till toppen