Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Mordisk elefant skjuten i Indien

En beväpnad skogsvakt gör sig redo att skydda en by i delstaten Assam mot en vildsint elefant i februari. Arkivbild.Bild: Anupam Nath AP/TT
Elefanten hade trampat ihjäl 15 människor och satt skräck i delstaterna Bihar och Jharkhand, i östra Indien. På lördagen sköts den ihjäl.
Omkring 100 personer, inklusive skogsvaktare och bybor, deltog i jakten men det vara bara den berömde skyddsjägaren Nawab Shafat Ali Khan som hade tillstånd att fälla elefanten.
– Det var en ganska svår operation på grund av det tjocka buskaget och eftersom djuret var vildsint stormade det mot oss innan jag avfyrade, säger han.
I mars trampade den våldsamma bjässen ihjäl fyra personer i Bihar. Efter att den tidigare i veckan dödat ytterligare elva personer i Jharkhand fattades beslutet om skyddsjakt.
Varje år dödas omkring 60 människor av elefanter i delstaten. I Indien som helhet dödas i snitt en människa om dagen i elefantattacker, enligt landets miljödepartement. Antalet har ökat när elefanternas habitat skövlats för att ge plats åt växande samhällen och industrier.
Gå till toppen