Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Förre BoIS-talangen till danska andraligan

Han har provtränat med IFK Göteborg och Åtvidaberg. Nu har Andreas Murbeck skrivit på ett korttidskontrakt med Skive i den danska andraligan.
– Det har varit en berg-och-dalbana, säger han.

Andreas Murbeck i pojklandslagströjan.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Under onsdagen blev Andreas Murbeck klar för den danska andraligaklubben Skive IK. Den 19-årige mittbacken, som i januari 2015 lämnade Landskrona BoIS för FC Midtjylland, blev efter förra säsongen utsedd till årets U19-spelare i Midtjylland men när kontraktet löpte ut i början av sommaren lämnade han den danska toppklubben.
I ungefär två månader stod han utan klubb.
– Sommaren har varit ganska lång, det är första gången jag går utan klubb under en lång tid. Jag har varit på provträningar och hållit igång med träningen. Det har varit en berg-och-dalbana, säger Murbeck.
Murbeck har provtränat med IFK Göteborg och Åtvidaberg och det har funnits intresse från andra klubbar i danska andraligan.
Det blev Skive.
– Först och främst för speltiden, jag vill spela fotboll, säger han.
– Och som det här året ser ut är danska andraligan riktigt stark, starkare än på flera år. Esbjerg och Viborg har åkt ner och där är många nysatsande lag. Och chansen att spela i Skive är väldigt stor, det är upp till mig att komma i form. Förhoppningen är att jag ska slå mig in och i princip vara första mittback.
I fjol blev Skive femma i den danska andraligan. Tre omgångar in i nuvarande säsong står de på noll poäng och har släppt in tio mål.
– De har varit lite svajiga defensivt, där är det tänkt att jag ska komma in, säger han.
Kontraktet gäller till och med vinteruppehållet.
– Jag vet inte vad som händer sen. Tanken är väl att jag ska förlänga, men jag tar det som det kommer, säger han.
Gå till toppen