Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helsingborgare till Sveriges största nyårsrevy

Linnea Lexfors tar nästa steg i karriären. Efter sin femte sommar på Fredriksdalsteatern väntar nya utmaningar med Falkenbergsrevyn.

Linnea Lexfors på plats i Falkenberg.Bild: Martin Johansson
Förra helgen gjorde den 24-åriga revyartisten sin sista insats i sommarens ”Hotelliggaren”. Nu väntar en säsong på scen tillsammans med Falkenbergsrevyn.
Årets revysäsong i Falkenberg drog igång rekordtidigt i början av augusti. Ensemblen fortsätter föryngringsarbetet som inleddes i samband med fjolårets 20-årsjubileum. Helsingborgaren Linnea Lexfors, som är dans- och musikalutbildad i Lund, gläds åt att få jobba med rutinerade revyartister.
– Det är oerhört stort för mig att få vara med i Falkenbergsrevyn. Att få ingå i en produktion som har en sådan go' blandning och med så mycket fokus på komedi och skratt känns helt overkligt, kommenterar Linnea Lexfors och ser fram emot att få utlopp för sina olika röster och karaktärer.
De senaste åren har hon försörjt sig som artist runt om i landet, bland annat på Nöjesteatern i Malmö och Lorensbergsteatern i Göteborg. Och när Linnea Lexfors inte lever ut på teaterscenen sjunger hon jazz, soul och funk i olika bandkonstellationer.
Producenten Magnus Wernersson ser en stor potential i helsingborgaren:
– Hon är klockren för Falkenbergsrevyn eftersom vi gärna vill att våra medverkande ska behärska både sång och teater. I Linnea får vi dessutom en fullfjädrad dansare.
Publikmässigt räknas Falkenbergsrevyn som Sveriges största nyårsrevy med över 22 500 besökare. Under sommarsäsongen visas revyn på SVT1 och når ut till en miljonpublik.
Den kommande revyn blir i vanlig ordning en blandning av högt och lågt där ensemblen driver med alltifrån Donald Trump och Emmanuel Macron till vattenbristen i Sverige.
– Senaste tidens händelser med misstroendevotum och regeringskris gör att det i alla fall blir en enkel transportsträcka att skriva första numret, kommenterar Magnus Wernersson som kallar Falkenbergsrevyn för hela Sveriges nyårsrevy.
Gå till toppen