Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Släktforskning

Nu kommer Rotemannen 3

Här finns Stockholms befolkning 1878–1926.

Det är mycket som händer under Släktforskardagarna i Halmstad den 26 och 27 augusti.
En av de mer spännande nyheterna är att Stockholms stadsarkiv då ger ut Rotemannen 3. Här finns alla som bodde i Stockholm under åren 1878–1926 med i en sökbar databas. Det handlar om över 6,3 miljoner registrerade poster samt mer än hundra illustrerade artiklar över olika verksamheter i huvudstaden.
– Det som tillkommer i den här sista versionen av Rotemannen är Vasastan och Bromma. Därmed är hela Stockholm komplett, säger Mikael Hoffsten, ekonomi- och bokhandelsansvarig på släktforskarförbundet.
Det har tagit 40 år att få hela Stockholms befolkning 1878-1926 inlagd i en databas. Att det heter Rotemannen beror på att kommunalt anställda, så kallade rotemän, under sent 1800-tal fick i uppdrag att sköta stadens folkbokföring. Nu finns deras anteckningar tillgängliga och sökbara.
För många av posterna går det även att via internetuppkoppling titta på skannade originalsidor, vilket bara det är en fantastisk upplevelse.
På Rotemannen 3 finns bland annat även beskrivningar över stadsdelarnas utveckling och information om skolor, sjukhus, regementen och företag där människorna satte sina avtryck.
Rotemannen 3 blir en god hjälp i jakten på rötterna.
Gå till toppen