Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Poängmaskinen stannar i Åstorp/Kvidinge

Trots anbud från superligan stannar Linda Augustsson och ytterligare en poängstark spelare öppnar för en fortsättning i allsvenska Åstorp/Kvidinge.

Poängdrottningen Linda Augustsson kör vidare i Åstorp/Kvidinge, trots anbud från klubbar i SSL.
Åstorp/Kvidinge har tappat ett par av sina allra starkaste poängspelare, men här kommer ett positivt besked från det allsvenska gänget: Trots anbud från den svenska superligan stannar 23-åriga Linda Augustsson, etta i fjolårets interna skytteliga.
– Det är naturligtvis oerhört glädjande och viktigt för oss. Linda är en väldigt duktig spelare och med henne kvar i laget får vi en stark stomme, säger Lennart Hultberg, senioransvarig i Åstorp/Kvidinge.
För en dryg månad sedan berättade vi om några tunga spelarförluster. Då stod det bland annat klart att Felicia Karlsson och Sofia Henriksson lämnar truppen och efter det har dessutom den talangfulle backen Linda Nilsson skrivit på för Malmö FBC i SSL. Men förutom att Linda Augustsson – som i våras var utlånad till ligalaget Warberg – blir kvar har Åstorp/Kvidinge nu större förhoppningar om att också kunna utnyttja Anna Johansson, fjolårets poängfyra, även nästa säsong.
– Anna ska ju satsa på hockeyn igen, i Troja, men hon har sommartränat med oss och sagt att hon gärna vill spela, om hon får ihop alla tider och så.
Från fjolårets trupp är det fortfarande osäkert hur det blir med Alexandra Nilsson, men det är klart att Amanda Pommer satsar vidare och samma besked gav även Amelie Uhr för någon vecka sedan.
– Vi har ju ett väldigt ungt lag och det ska bli spännande att följa de talanger vi flyttar upp. Men samtidigt är det viktigt med erfarenhet och då kommer en pådrivare som Amelie Uhr att bli väldigt nyttig för oss, säger Lennart Hultberg.
När det gäller Åstorp/Kvidinges spelartrupp kan vi annars också notera att Victoria Sylwander bestämt sig för att återvända till moderklubben FBC Engelholm. Hon spelade dock inga matcher förra säsongen.
Gå till toppen