Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk besegrad i VM i luftgitarr

Michael Nyrén under luftgitarr-SM på Sweden Rock tidigare i sommar. I VM slutade han på en delad tolfteplats. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
VM i luftgitarr avgjordes i Uleåborg i Finland på fredagskvällen. Mikael "Goilarn" Nyrén från Kungsbacka var med i finalen, men den som tog hem priset var amerikanen Matt "Aristotle" Burns, som vann tävlingen även i fjol.
Michael Nyrén, som blev svensk mästare i luftgitarr efter att ha tävlat under Sweden Rock i juni, slutade på en delad sistaplats i VM, enligt ett pressmeddelande. Totalt fanns 15 deltagare med i finalen, varav två personer hamnade på delad andraplats, två personer på delad åttondeplats och två personer, däribland Michael Nyrén, på delad tolfteplats.
SM i luftgitarr hölls från början mellan 1983 och 1992 och återupplivades förra året. Så väl Micke "Svullo" Dubois och Kalle Moraeus vann tävlingen under 80-talet.
Gå till toppen