Släktforskning

Roger Lönnebjer kliver in i förbundet

Roger Lönnebjer är ny styrelseledamot i Sveriges släktforskarförbund.Bild: ROLAND CLASSON
Roger Lönnebjer, som bor i Dalby utanför Lund, kliver in i styrelsen i Sveriges släktforskarförbund. Detta beslutades under riksstämman som hölls i Halmstad Arena under fredagen.
Därmed är det nu två skåningar i förbundets styrelse. Här sitter även Eri Larsson, Helsingborg (sedan 2012).
– För mig är samverkans- och utvecklingsfrågor viktiga. Där kan jag bidra med mina erfarenheter, säger Roger Lönnebjer.
Roger Lönnebjer, som är 63 år, är född och uppvuxen i Boden, Norrbottens län, men har bott i Skåne sedan 1973, först i Helsingborg (1973–1975), därefter Eslöv, Lund och nu Dalby (sedan 1981). Det är i Skåne han gjort sig känd som en god ledare i släktforskarvärlden. Han ingick i styrelsen för dåvarande Skånes Genealogiska Förbund 2009–2016 och var dess ordförande i sex år. Numera heter det Skånes Släktforskarförbund.
– Under de åren var jag även med i några projekt som släktforskarförbundet höll i.
Roger Lönnebjer är sedan 2016 även ordförande för Emiweb, en onlinetjänst för nordisk migrationsforskning som han var med och grundade.
– Mina forskningsområden är Piteå- och Skellefteåtrakten, delar av Finland samt orterna kring Kristianstad. Det finns fortfarande mycket att forska kring och jag har ännu inte DNA-testat mig. Jag har sparat det till Släktforskardagarna i Halmstad och ska nog köpa ett paket, säger Roger Lönnebjer.
Så här ser nya styrelsen ut i Sveriges släktforskarförbund, ordförande plus nio ledamöter: Erland Ringborg (ordförande, Stockholm), Kerstin ”Chris” Bingefors (Uppsala), Bo Peter Persson (Linköping), Christian Arnet (Stockholm), Viktoria Jonasson (Brämhult, Borås), Eri Larsson (Helsingborg), Peter Niwong (Borlänge), Carina Strömberg (Vilhelmina), Hjördis Lundmark (Kyrkdal, Bollstabruk) och Roger Lönnebjer (Dalby).
Roger Lönnebjer är den ende som är ny i släktforskarförbundets styrelse. Han ersätter Arne Sörlöv, Karlskrona.
Gå till toppen