Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Smarrigt och enkelt med zucchini – ett överflöd i egna odlingen och billig i grönsaksdisken. Här får du tipsen och recepten

Det finns inget roligare än lättodlade grönsaker i den egna trädgården. Squash eller zucchini (kärt barn har många namn) är just en sådan tacksam grönsak. Under slutet av sommaren när det är säsong för zucchinin kan det till och med bli lite för mycket av det goda. Men vi har tipsen och recepten:

ZucciniBild: Peter Frennesson
Zucchinin påminner om gurkan (också en lättodlad grönsak) men den fastare konsistensen gör att den lämpar sig bättre i matlagning. Både blommorna och frukten, som innehåller en hel del nyttiga ämnen, kan ätas. Enklaste sättet att ta vara på zucchini som inte ska tillagas på en gång är att tärna upp och frysa in. Perfekt att ta fram till höstens olika grytor, pajer och soppor. Zucchinin är till exempel en given ingrediens i den franska grönsaksgrytan ratatouille.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen