Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

HIF-podden: "Tuffaste testet efter omstarten"

Skånederby väntar och HIF-podden går på djupen kring TFF-HIF.

Efter två segermatcher och ett nytt spelsystem är det dags för Skånederby mot Trelleborg för HIF. I HIF-podden diskuteras det bland annat spelsystem.
– Det värsta jag vet är när man säger att man inte har någon spelidé. Det har funnits en spelidé, men spelarna visste inte hur man skulle utföra det. Det var det som Roar Hansen kallade "hittepåspel", säger Sportens Marjan Svab i podden.
Segrarna mot Gais och cupavancemanget mot Oskarshamn löstes via 4-2-3-1-systemet.
– Det har inte varit spikrak motorväg fram till de två segrarna men man har vunnit och hittat något man litar på med 4-2-3-1, säger Marjan Svab.
Läs mer: Dahlberg tillbaka i HIF – få förändringar att vänta
Ett fysiskt starkt Trelleborg väntar på Vångavallen. Ett TFF som kommer till många målchanser.
– Trelleborg har inte överraskat utan presterat. TFF har blivit det som HIF skulle bli - bättre längs vägen, säger Tomas Nilsson.
Läs mer: Timossi Andersson uttagen till landslaget
Dessutom diskuterar Marjan Svab och Tomas Nilsson huruvida om det kommer att lämna ytterligare någon spelare till de länder där transferfönstren fortfarande är öppna.
Vikten av en bred trupp blir dock viktig, menar Marjan Svab.
– De sista omgångarna i superettan är som att köra Novemberkåsan. Det blir köttigare spel, mer kamp, mindre finlir och spelarna slits. Det behövs nog varenda gubbe under de resterande tio omgångarna.
Fakta

HIF-podden

HIF-podden finns nu i öppen miljö på de platser där du hittar dina andra poddfavoriter.

Läs mer: Glädjande att HIF bekänner färg
Läs mer: Peo Ljung: ”Det har hänt lite mer med vår trupp”
t.
Gå till toppen