Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiärdags för Helsingborgs dryckesmässa

Whisky, gin, vin och grappa - Helsingborgs dryckesmässa ser dagens ljus när Oxhallen i helgen omringas med gigantiska tält för att ge plats åt det nya evenemanget.

Helsingborgs dryckesmässa samlar både delikatesser och dryck av olika slag.Bild: Kallestad, Gorm
R&B Entertainment Sweden i samarbete med Helsingborgs bryggeri och reklambyrån Scratch har skapat en ny dryckesmässa som inleds på fredag vid Oxhallen och Helsingborgs bryggeri.
– Vi satt och diskuterade vad vi skulle kunna hitta på, Helsingborg är gentemot befolkningssiffranen en av de krogtätaste städerna i Sverige och dryck och mat går alltid ihop. Men vi ville hitta rätt miljö och göra något annorlunda, så när vi fick tillfälle till att vara på Oxhallen tryckte vi på knappen, säger mässansvarige Rickard Freij.
Stora tält sätts upp i anslutning till Oxhallen och gör mässan vädertålig. Antalet utställare kommer landa på runt 35-40 stycken.
– Det kommer leverantörer, importörer, tillverkare av destillat, öl och vin och mikrobryggerier, säger Rickard Freij.
Besökare betalar entré och inne på området finns möjlighet att fylla på med fler dryckeskuponger och anmäla sig till separata vin, whisky- och grappaprovningar. Gin och rom finns också bland utställarna.
– Egentligen är det speciell målgrupp vi riktar oss åt, utan gemene man som har ett intresse för dryck och mat. Vi har delikatesser också kommer sälja inne på området, ostar, oliver, mat som ska passa ihop.
För den hungrige kommer Lagmarks att stå för en trerätters och andra mindre smårätter tillsammans med Flädergården.
– Och det finns även annan mat som langos, så att man kan ta något enkelt att kasta i sig också, säger Rickard Freij.
Vad sticker ut bland utställarna?
– Att få ner Mackmyra whisky från Gävle är jätteroligt och jag tycker att provningarna både med grappa och kroatiska viner verkar väldigt spännande. Och Dalmore och whiskyprovning är ju alltid populärt.
Fakta

Helsingborgs Dryckesmässa

När: 1-2 september

Tider: Fredag 15-22, Lördag 12-22

Var: Helsingborgs bryggeri/Oxhallen

Åldersgräns: 20 år

Mer info: dryckesmassa.se

Gå till toppen