Släktforskning

”Vem tror du att du är?” pausad till 2019

Det blir inget ”Vem tror du att du är?” i tv i höst. Några planer på att den populära serien ska visas under 2018 finns inte heller.

– Just nu finns ingen konkret plan för programmet. Det är inget planerat för 2017 och inget beslut för 2018. Vi vet att det är ett omtyckt program, men tydligare svar än så kan vi för närvarande inte ge, säger Stefan Zetterberg, allmäntevechef SVT Göteborg, Malmö och Umeå.
”Vem tror du att du är?” har sänts i SVT under alla år sedan 2008. Totalt har 56 kända svenskar under nio säsonger fått veta mer om sina kända och okända släktingar. Programmet har haft höga tittarsiffror.
– Serien är för närvarande pausad, men den är inte nedlagd. Den finns med bland framtida överväganden. Vi bär med oss programmet under våra möten och självfallet är det viktigt att vi får reaktioner från tittarna. Det är troligt att den kommer tillbaka under 2019, säger Stefan Zetterberg.
Just nu satsar SVT pengarna på andra program.
– För att ”Vem tror du att du är?” ska kunna sändas under 2019 krävs ett beslut under 2018. Dels gäller det att få tag i kändisar som ställer upp och dessutom tar det tid att göra programmet, det är lång produktionstid, säger Stefan Zetterberg.
Bland dem som under åren fått veta mer om sin släkts historia är bland andra Helena Bergström, Tina Nordström, Thomas Bodström, Siw Malmkvist, Björn Skifs, Eva Rydberg, Thomas Ravelli, Tomas Ledin, Martina Haag, Malin Berghagen, Mikael Wiehe, Liza Marklund och Stefan Holm.
Gå till toppen