Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Danmark

Över tusen håriga djur invaderar Tivoli i Köpenhamn

Hundar är totalförbjudna på Tivoli i Köpenhamn. Men inte den 10 september. Då väntas över 1 000 hundar invadera den danska nöjesinstitutionen.

Den 10 september slår Tivoli upp portarna för ”människans bästa vän”.Bild: Hussein El-alawi
Vattenskålar, köttben och viftande svansar. Det kommer Tivolis besökare att mötas av söndagen den 10 september. Då är nämligen ”människans bästa vän” – hunden – hedersgäst. I alla fall om de är ”väluppfostrade och kommer i koppel”, skriver Tivoli i ett pressmeddelande.
Årets tema är ”Top Dogs” och bjuder på en exposé över alla kungligheter och statsledare som även är eller har varit stolta hundägare. Den brittiska drottningen Elisabeth har till exempel ägt över 30 olika hundar. Och i USA är det tradition att presidenten tar med sig en jycke när hen flyttar in i Vita huset.
Den före detta presidenthustrun Michelle Obama med hundarna Synny och Bo i Vita huset.Bild: Andrew Harnik
”En gång om året öppnar vi Tivolis portar för hundar. Ingen kommer ihåg när eller varför den här traditionen startade. Men faktum är att ”Hundens dag” är en av de äldsta traditionerna i Tivolis historia”, enligt pressmeddelandet.
Portarna öppnar klockan 11 och under dagen får de håriga gästerna testa Tivolis agilitybana och delta i en hundparad med 100 olika raser.
Alla hundar får gå in gratis – förutsatt att ägaren betalar för sig.
Gå till toppen