AnnonsBetalt samarbete

Så tog Ruza igen fem års förlorad mattekunskap

Ruza Kuzhicov är 15 år och går i åttan. Men hon hade inte varit godkänd i matematik om det inte varit för en gymnasieelev som ställt upp och enormt drivna föräldrar.

För en termin sedan låg Ruzas kunskap i matematik på årskurs 2-nivå, men efter hårt arbete och starkt stöd har hon idag ett godkänt betyg. Detta tack vare en inlärningsmetod som heter Catch up.

– Det är helt unikt, jag har aldrig sett en så stor framgång, säger specialpedagogen Anna Aldenius Isaksson.

För att stötta romska barns inlärning startades eftermiddagsskolan, som den kallas, i lokaler som lånas av Kubikskolan. Det är ett koncept som innebär en samverkan mellan initiativtagaren, romska föreningen Vorta Drom, och stadens två förvaltningar; arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen.

Tillsammans med romerna i staden utvecklar Helsingborgs stad metoder för att förbättra romers situation i samhället. Läs mer om det här.

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

En lista över samtliga artiklar från Helsingborgs stad hittar du här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av HDs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan