Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Emma Lindqvist om sitt H65: ”Vi ska ligga i toppen”

Rutinen från SM-finalen ska hjälpa henne i internationella stormatcher. Emma Lindqvist hoppas på en guldrepris i en jämnare liga. "Jag vill höja nivån i mitt försvarsspel", säger hon.

Helsingborgaren Emma Lindqvist laddar för en ny säsong med sitt H65 Höör.Bild: LUDVIG THUNMAN
Den 27 maj 2017 är ett datum Emma Lindqvist alltid kommer att minnas. Det var då H65 Höör skrällde i SM-finalen och satte stopp för Sävehofs åtta år långa guldsvit.
– Det tog någon vecka innan allt landade och jag förstod vad som hade hänt. När alla kom fram och gratulerade fick jag perspektiv på hur stort det var, speciellt för alla som bor i Höör, minns den snart 20-åriga mittnian som själv gjorde två mål i finalen.
Hur kan du dra nytta av erfarenheterna från förra säsongen?
– Att spela en sådan stor match i ung ålder kommer att gynna mig i framtiden, exempelvis i kvalet till Champions league. Nu vet jag att jag kan hantera matcher med exempelvis mycket publik och tryck. Då är det bara att gå in och köra.
En ny säsong ska snart dra igång, Emma Lindqvists andra i högstaligan sedan hon lämnade OV Helsingborg. I Höör, som tränas av OV-profilen Ola Månsson, har tre tunga namn lämnat i Cassandra Tollbring, Jessica Ryde och Jasmina Djapanovic.
– Men vi har fått in vassa ersättare, exempelvis Anna Bardis från Eslöv. Får de bara till det kommer det att bli lika bra och jag tycker att vi har fyllt i luckorna efter de som lämnat.
Hur kommer din roll i Höör att förändras?
– Den blir nog lite annorlunda nu när Cassandra försvunnit, med större fokus på försvaret. Jag vill fortsätta att utveckla mitt defensiva spel. Det är där jag känner att jag är bäst och vill höja nivån. Sen vill jag såklart gå för det när jag väl är framme offensivt.
Emma Lindqvist tog studenten i våras. Hon bor kvar i Helsingborg och pendlar till Höör med målvakten Gry Bergdahl, som lämnade OV efter förra säsongen.
– Min vardag ser ganska tråkig ut nu, säger Emma Lindqvist med ett litet skratt.
– Jag har haft sommarjobb och ska ta tag i arbetssökandet efter Champions league. Jag kan tänka mig att jobba med det mesta, bara det går att kombinera med handbollen. Jag blir väldigt rastlös av att bara vara hemma och försöker att ha något att göra varje dag.
Förutom att försvara SM-guldet ska H65 Höör försöka kvala in till Champions League. Österrikiska Hypo på onsdag är första hindret.
– Att komma ut och spela internationellt är väldigt utvecklande. Vi har spelat i Challenge cup tidigare, men det här är ett steg upp.
I ligan är Sävehof i vanlig ordning en av de stora favoriterna till SM-guldet.
– De har fortfarande favoritskapet eftersom de varit så överlägsna under många år. Sen ska vi, Skuru och Lugi ligga i toppen och Kristianstad har sett riktigt bra ut under försäsongen.
– Serien blir jämnare hela tiden och det är roligare för både spelare och publik, säger Emma Lindqvist.
Fakta

Premiäromgången i SHE

13 september: H65–Lugi, Skövde–VästeråsIrsta, Skuru–Skara.

14 september: Sävehof–Eslöv, Boden–Heid.

15 september: Kristianstad–Önnered.

Gå till toppen