Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Släktforskning

Klartecken för Släktband i två år

Det blir Släktband i radions P1 både 2017 och 2018.

Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström laddar om.Bild: ROLAND CLASSON
Här är dagens glada besked för alla släktforskare och historieintresserade: Släktband, som sänds i radions P1, får fortsätta. Den nya säsongen drar igång den 20 november.
– Det här är jätteroligt. Vi har dessutom redan nu fått klartecken för nästa säsong, säger programledaren Gunilla Nordlund.
Släktband går nu in på sin 16:e säsong. Det första avsnittet sändes i november 2004. Programmet, som hela tiden ger lyssnarna ny kunskap om svensk historia, är på ständig jakt efter berättelser och människoöden från förr. Man tipsar även på olika unika arkivmöjligheter.
– Temat för den här säsongen blir vändpunkter, något som hänt och ändrat riktningen i livet för en människa, berättar Gunilla Nordlund som gör programmet tillsammans med reportern Elisabeth Renström.
Släktband, som är Sveriges Radios första program om släktforskning, sänds på måndagar klockan 10.35. Det går även att via Släktbands hemsida lyssna på alla avsnitt från tidigare säsonger.
– Vi får mycket beröm, inte minst via Facebook. Vi får ofta höra att vi är det bästa programmet, säger Gunilla.
Gunilla Nordlund och Elisabeth Renström har också fått flera bevis på att programmet är populärt och att det har höga lyssnarsiffror. 2008 belönades programmet med Stora Radiopriset i kategorin Årets folkbildare och 2010 erhöll Släktband Släktforskarförbundets största pris till Victor Örnbergs minne. Så visst är Släktband väl värt att lyssna på.
Gå till toppen