Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Kan HIF ta plats bland de stora elefanterna?

Är något superettanlag egentligen redo att etablera sig i allsvenskan? HIF-podden förklarar.

För 25 år sedan firade Helsingborg efter att HIF gått upp i allsvenskan. Spelarna drack Elefantöl ombord på planet från Sundsvall och klubben etablerade sig och stannade kvar i 24 år.
Kan HIF anno 2017 göra detsamma?
Lyssna på HIF-podden i spelaren ovanför. Annars går det lika bra lyssna direkt eller ladda ner från Itunes/Podcaster. Eller - om man hellre vill det - via Acast.
Läs mer: HIF kan fortfarande rädda säsongen
Vad händer med de lag som tar klivet upp i allsvenskan? Finns det någon förening som är redo? I HIF-podden diskuterar vi Brommapojkarna, Dalkurd och HIF:s förutsättningar att etablera sig.
– Jag tror att Dalkurd är redo att gå upp och vara där för att stanna. Däremot tror jag inte att BP är det. det är ett lag som åker hiss, säger Mattias Hjälm.
Läs mer: Ilsken Pär Hansson hoppas att HIF greppar sista chansen
– Ja, det finns en tydlighet hos BP och Dalkurd. En identitet som HIF saknar just nu. Men samtidigt nej. Skillnaden mellan allsvenska botten och toppen på superettan är större nu än innan, säger Marjan Svab.
Tomas Nilsson tycker att det fattas delar hos alla:
– Ingen klubb är redo. Är BP:s trupp tillräcklig? Dalkurd är inte redo organisatoriskt. HIF har publiken, historien och står bättre rustat organisatoriskt, även om man har oerhört mycket att bygga kring organisationen. Fotbollsmässigt är man inte där.
Läs mer: HIF-coachen: ”Stolt över mentaliteten i laget”
Om HIF går upp så blir det utan sportchef som kan hålla ihop det hela på lång sikt. I dag sköts de sysslorna av bland andra styrelseledamot Anders "Sviss" Svensson, en av Elefantölsdrickarna på bilden från 1992.
– En sportchef borde redan varit på plats. Men jag förstår att pengarna inte finns, men det visar bara hur ofärdiga HIF är organisatoriskt, säger Marjan Svab.
HIF-podden berättar även om den långa listan med namn som alla tackade nej till HIF.
Gå till toppen