Djurbladet

Irländsk familj som försöker fånga fladdermus i köket gör succé på nätet

En video över en pappas enträgna försök att fånga en fladdermus medan hans familj tittar på har setts miljontals gånger på Facebook och kallats årets roligaste video.

Skärmdump från Facebook/Tadhg Fleming.
När irländska Tadhg Fleming hittar sin pappa Derry i köket – frenetisk viftande med en kökshandduk för att försöka fånga in en fladdermus – tar han fram telefonen för att föreviga ögonblicket.
Tadhg Fleming delade filmen på Facebook där den i skrivande stund har klickats över två miljoner gånger. Den har på sina håll kallats årets roligaste video och ”Catch him Derry" utnämnts till årets fras 2017.
Pappa Derry, ”Batdad”, ger verkligen allt i sina försök att fånga in djuret, allt medan fru och son tittar på och hunden kissar på sig i panik.
– Nu hånar han dig bara, säger Tadhg Fleming bakom kameran till sin far när han ställt sig på en stol för att försöka fånga in fladdermusen.
Videon har gjort familjen Flaming världskända med långa rader av intervjuer och tv-framträdanden. T-shirtar har tryckts med citat från fladdermusjakten och det har gjorts en rad remixer av videon.
Twitter kan inte få nog av videon:
Fler djurnyheter – följ Djurbladet på Facebook!
/Djurbladet webbredaktör
Gå till toppen