Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

De sprang för tidigt födda barn

På lördagen var det dags för den femte upplagan av välgörenhetsloppet Spring för det lilla livet.

Starten på loppet gick på lördagsförmiddagen.
Loppet anordnas som stöd till Lilla barnets fond, som samlar in pengar till forskning om för tidigt födda barn. För fem år sedan drog Anders Paulsen igång loppet. Sedan fyra år tillbaka har han hjälp med arrangemanget av av Zandra Rasmussen. Båda är föräldrar till barn som föddes tidigt.
Men deras löpintresse ser helt olika ut. Medan Anders Paulsen är en engagerad löpare så väljer Zandra Rasmussen andra motionsformer.
– Många tycker kanske att det är lite konstigt att jag inte springer när jag är med och anordnar ett lopp. Men löpning är inte min grej. Däremot tycker jag att det här är en viktig sak att samla in pengar till, säger Zandra Rasmussen.
Zandra Rasmussen springer inte. Men ändå arrangerar hon ett eget lopp.
Gråa moln som lovade regn mötte löparna som samlades vid Västervångskolan på lördagsförmiddagen. Och loppet hade i år något färre deltagare än tidigare år.
– Men jag tror att vi har ett 90-tal som betalat startavgiften, säger Anders Paulsen.
Avgiften som tas ut går oavkortat till Lilla barnets fond. De startande kunde välja mellan en slinga på fem kilometer och en på tio kilometer.
Initiativtagaren Anders Paulsen och hans dotter Lovisa.
Tillsammans lägger Anders Paulsen och Zandra Rasmussen många timmar inför loppet, som nu också anordnas av andra i Örebro och Stockholm.
– Under några år har vi sagt att "i år är sista gången". Men när man väl står här så är det så kul att man vill köra ett år till, säger Zandra Rasmussen.
Läs mer: Här är alla motionslopp i Skåne 2017
Gå till toppen