Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

DHL drar ner och säger upp anställda i Klippan

Transportföretaget DHL drar ner verksamheten vid storlagret i Klippan och säger upp 47 anställda. Skälet är att företaget har förlorat kunder och volymer.

Arkivbild: DHL Klippan.Bild: Niklas Gustavsson
Företaget och fackliga organisationerna förhandlade i förra veckan. Beskedet blev att 47 av 72 transportarbetare varslas om uppsägning. Nerdragningen berör också anställda i bemanningsföretag.
Vad ligger bakom nerdragningarna?
– Vi har förlorat kunder och är tvungna att justera verksamheten efter de volymer vi har, säger Mikael Jinglöv, vd för DHL Supply chain.
Distributionscentralen i Klippan är en av DHL Supply chains större verksamheter i landet. Lagret här hanterar i första hand konsumentprodukter.
Hur ser ni på framtiden i Klippan?
– Vi hoppas och arbetar hårt för att få nya kunder och få tillbaka volymerna, Klippan är en av våra viktigaste verksamheter och har varit det under många år.
DHL är en av de stora aktörerna i den svenska transportbranschen och tillhör topp tre enligt Mikael Jinglöv.
Logistik är en betydande verksamhet i nordvästra Skåne, inte minst i Helsingborg. Flera företag investerar i nya lager och terminaler.
– Konkurrensen i branschen, tredjepartslogistik, är hård och växer, det finns många duktiga aktörer. Skåne är en växande region så vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Mikael Jinglöv.
Transport gick med på att göra avsteg från turordningsreglerna i MBL i förhandlingarna med företaget.
– Vi tycker att det är viktigt att företaget kan behålla kompetens, för att kunna överleva och skaffa nya kunder framöver. Vi är inte intresserade av att företaget lägger ner, utan hoppas att det kommer på fötter igen, säger Ali Schibl, ombudsman på Transportarbetareförbundet i Helsingborg.
Gå till toppen