Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Inga HIF:are som är generaler på försvarshögskolan”

Tillbaka på Grimsta. Då ska HIF formeras så här, enligt HIF-podden.

Så ska HIF formeras mot BP
Olof Mellbergs Brommapojkarna har städat av Peo Ljungs HIF vid två tillfällen i år. Hur blir det vid det tredje mötet på Grimsta IP?
HIF-podden är något så ovanligt som ganska överens. Hör hur Mattias Hjälm, Tomas Nilsson och Marjan Svab tycker att HIF:s lag ska formeras när Brommapojkarna står för motståndet på Grimsta IP.
– Jag tycker att Edwin Gyimah gör sig bättre som mittback och vill därför se honom där tillsammans med Peter Larsson, säger Mattias Hjälm.
Han får medhåll från övrig två i studion.Marjan Svab är imponerad över ett inhopp mot Dalkurd och vill se mer av den spelaren. Det tycker även Tomas Nilsson.
Läs också HIF kan fortfarande rädda säsongen
Mattias hjälm å sin sida vill se en helt annan spelare.
– Kalla det chansning, men man får med teknik, känsla och kreativitet, säger Mattias Hjälm.
Det är ett tufft motstånd som väntar, men vi tror ändå att det blir en offensiv där ingen av de fyra spelarna längst fram aspirerar på en generalspost på försvarshögskolan. Ytterligare en offensiv, blir en för mycket.
– Att ha fem spelare som inte kan stava till defensiva sysslor blir för riskabelt, särskilt mot BP, motiverar Marjan Svab sin elva.
HIF har även en avbytarbänk där det numera finns konkurrens.
Läs också HIF:s poängräddare: ”Klart att jag borde vara en startande spelare”
Brommapojkarna har gått från att vara nykomling till överraskning hela vägen till storfavorit.
– Så som tankarna var inför säsongen så får ju BP ses som säsongens överraskningslag. Med säsongens utveckling så är det ju ingen överraskning längre, även om de har två raka förluster, säger Mattias Hjälm.
1-5 mot Falkenberg och sedan 3–2 till Degerfors är vad BP tar med sig in till match.
Tar HIF det då?
Läs också Ilsken Pär Hansson hoppas att HIF greppar sista chansen
– Jag brukar få frågorna ”hur går det i matchen” ute på stan. Men jag har slutat att ens gissa. Superettan är för oviss. Det går varken att säga bu eller bär hur det går, säger Tomas Nilsson.
Svab och Hjälm är på det klara med åt vilket håll det lutar. Vilket får ni höra i HIF-podden.
Gå till toppen