Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Problemet är att vi lever i ett prestationssamhälle”

Skolan spelar en viktig roll för att bryta tabun och sprida kunskap kring psykisk ohälsa. Det säger Charlie Eriksson, 26, som varit deprimerad, haft panikångest och försökt ta sitt liv. Han har startat projektet "Aldrig ensam" och är nu aktuell med en bok.

Charlie Eriksson har startat projektet "Aldrig ensam" och har nu skrivit en bok om psykisk ohälsa.Bild: Francis Löfvenholm
– Det stora problemet är bristande kunskaper. När jag gick i skolan lärde jag mig ingenting om detta, vad man kan göra när någon har självmordstankar till exempel. Skolan kan ge bra information och rasera fördomar genom samtal. Det passar att ta upp det i ämnen som till exempel biologi eller psykologi. I Stockholm finns skolor som prövat att ha suicidprevention på schemat, nu ska det utvärderas hur eleverna påverkats. Om man börjar i skolan får man med sig en hel generation som får förutsättningar att prata om det, upptäcka det och hjälpa andra.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen