Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Matkooperativet Helsingborg anordnar egen matmarknad

På lördag blir det skördefest i och runt butiken på Möllegränden.

Matkooperativet Helsingborg öppnade sin butik i maj i år. Nu ska det hållas en matmarknad på Möllegränden.Bild: Sven-Erik Svensson
Sedan i våras har Matkooperativet Helsingborg haft sin egen butik igång på Möllegränden i centrala Helsingborg.
Nu satsar föreningen på sitt första större arrangemang och det blir i form av en matmarknad och skördefest den 16 september i och utanför butikslokalen.
Då kommer många av de lokala producenter som förser butiken med varor att finnas på plats.
Matkooperativets grundare och ordförande Hanna Bergström och i bakgrunden syns William Persson, Anna Eklund och Anders Nilsson.Bild: Sven-Erik Svensson
– Detta är vårt sätt att synliggöra mathantverkarna och få möjlighet att ta del av deras historia, säger Hanna Bergström, initiativtagare och ordförande i Matkooperativet Helsingborg.
Matmarknaden blir också en möjlighet att visa vad Matkooperativet står för.
– Vi är en ideell aktör som utmanar den konventionella handeln, säger Hanna Bergström.
Föreningen bakom den medlemsägda butiken har i dag drygt 250 medlemmar. Föreningens har tidigare i år fått 100 000 kr från Visionsfonden i Helsingborgs Stad.
Gå till toppen