Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

E-commerce park startar e-handelsskola

För att komplettera inkubatorn startar E-commerce park of Sweden e-handelsskola med start i höst.

Elin Fornander, E-commerce park
– För att få vara med i inkubatorn måste man sedan några år tillbaka ha en sajt uppe och minst en kund. Många hör av sig till oss i ett tidigare skede med en idé till en e-handel. Vi vill erbjuda även dem något, säger Elin Fornander, ansvarig för e-handelsskolan.
E-handelsskolan är en ganska traditionell kvällskurs till upplägget, men utlovat också inspiration, nätverk och kontakt med organisationer som stöttar företag i olika faser.
– Intresset är stort. Det första kurstillfället är den 20 september och det finns bara ett fåtal platser kvar till de 40 platserna.
Varför är e-handel så stort i nordvästra Skåne?
– Helsingborgs stad som sponsrar kursen lyckas bra i sin ambition att profilera Helsingborg som Sveriges e-handelsstad. E-handel är ju dessutom något som växer rekordmycket så intresset är stort överlag.
Fakta

Om e-commerce park of Sweden

• Startades 2014 och håller numera till i Helsingborgs Dagblads tidigare lokal på Vasatorpsvägen i Helsingborg.

• Har tre huvudverksamheter: inkubator för e-handelsbolag, kontor och community samt ager- och logistikcente.

• Ett 30-tal mindre e-handelsföretag och 15 bolag i inkubatorn huserar tillsammans.

Gå till toppen