Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Landslagsstjärnan hyllar FCH:s nya spelsätt

Justerad defensiv ska vässa offensiven. FC Helsingborgs landslagsmålvakt Jonathan Edling hoppas försäsongens tendens håller i sig när allvaret börjar.

Landslagsmålvakten Jonathan Edling är nöjd med det ombyggda försvarsspelet.
TRÄNINGSMATCH
Helsingborg 5
Warberg 0
Försäsong och träningsmatcher är sin sak. Det återstår att se om FCH – som vunnit de flesta matcher – tar med sig de positiva bitarna statistiken in i seriespelet.
Förra säsongen släppte laget in 5,2 mål i snitt och gjorde lika många framåt under grundserien. Under denna försäsongs sju träningsmatcher är motsvarande siffror 6,6 gjorda respektive fyra insläppta.
– Man ska kanske inte dra för stora växlar av träningsmatcher. Jag har varit med om att vi gjort bra försäsonger och sedan har det blivit platt fall. Men det känns bra med de nya gubbarna i truppen och att vi fått ordning på vissa bitar, tycker Jonathan Edling (fd Paulsson).
Förändringar i försvarsspelet över hela plan ska underlätta FCH-målvaktens jobb.
– Vi fokuserar mycket på att tajta till det centralt och försöker hålla motståndarna på utsidan. Det blir enklare för mig om avsluten kommer från kanterna. Och när defensiven fungerar får vi också en del lätta mål framåt.
Efter en jämn och mållös första period i genrepet mot Warberg växlade hemmalaget upp. Bättre rörelse, tuffare försvarsspel över hela plan och högre bolltempo gav utdelning.
2–0 kunde varit betydligt större siffror om inte lekfullheten – den där extra passningen istället för att dra in bollen i öppet läge – tagit över.
I slutperioden fortsatte FCH att kontrollera och briljera. När Warberg körde fast och hemmalirarna vann boll gick blixtsnabbt i omställningarna. Till slut 5–0 mot hallänningarna som tvingades lämna högsta serien i våras.
29 september inleder FCH säsongens resa. Då gästar Höllviken arenan. FCH meddelar att sponsorer ser till att publiken bjuds på fritt inträde. I går hade över 1 500 personer bokat plats till premiären.

FCH:s försäsongsmatcher

5-0 Warberg (allsvenskan)
3-4 Växjö (Svenska superligan)
6-5 Mullsjö (Svenska superligan)
4-2 Malans (Schweiz)
3-0 Chur (Schweiz)
8-5 Rychenberg (Schweiz)
9-6 Jönköping (Svenska superligan)
8-6 Malmö (division 1)
Gå till toppen