Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tomas Nilsson: OV gav sig en chans

Inför matchen skrev jag en krönika med rubriken "Våga ge er själva chansen, OV!" Inte för att den på något sätt hade med insatsen att göra, men den fanns med hela vägen in till match.
– Jag hade med den där krönikan och vi pratade om rubriken. "Att ge oss själva chansen." det känns dumt att vara nöjd efteråt, men jag tycker att vi ändå gav oss chansen, sa OV-tränrae Ulf Sivertsson i katakomberna på Kristianstad arena.
Men först satt vi inträngda i ett litet, litet rum i stora, stora Kristianstad arena.
Ulf Sivertsson masserade med pekfinger och tumme över näsroten sådär som man gör när man är trött – eller försöker tjäna några sekunder innan man säger något.
– Vad ska man säga? Det här var en hedersam förlust. Jag tycker att vi står upp fantastiskt bra och kämpar hela matchen. Men vi klara inte att stå emot trycket. Kan vi ta med oss hur vi ändå kämpar och med den klokheten så är det bra. Jag är stolt över killarna och stolt över insatsen, sammanfattade Sivertsson.
Det är lätt att förstå hur svårt det var att sätt ord på prestationen.
För även om OV föll med sex mål gav man sig en rejäl chans att åka från Kristianstad arena med högt burna huvuden och nyttiga läropengar i fickorna.
Jag satt på läktaren i svart tröja och vit piké och utgjorde därmed ett pittoreskt inslag i den brandgula väggen. Att vara i Kristianstad arena är som att lajva ett vägarbete. Det är samtidigt en häftig arenaupplevelse, även trumhinnorna måste in och stämmas om efter den här upplevelsen.
Mottagandet av OV:s Kristianstadtrio var också snyggt från läktarhåll. Här har man inte glömt bygdens pågar. Men det orangeklädda folket runt mig hade en del i övrigt att önska i andra halvlek när "gröngölingarna" från Helsingborg inta la sig ner och lät sig bli överkörda. Det var visst gny mot det egna laget, men samtidigt imponerande tillrop till OV:s favör.
Nere i det lilla, lilla rummet var IFK-tränare Ola Lindgren inte fult så imponerad.
– Vi vinner med sex mål utan att glänsa och jag hade hoppats på att vi skulle avgör den här matchen lite tidigare. det blev onödigt tajt, men kom aldrig riktigt ifrån, sa Ola Lindgren samtidigt som hans väl tilltagna jätteklocka på armen dunkade i bordet.
Han fortsatte:
– När man möter lag som tippas i de nedre regionerna har vi inte gjort mer än vad som krävs. Vi hade kunnat städa av den här matchen tidigare.
Möjligt. Men OV gav sig själva en chans. Det kan ingen ta ifrån dem.
Läs alla artiklar om: Handbollsligan 2017/18
Gå till toppen