Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnen kan utvisas – ihop med mamman som inte klarar av att ta hand om dem

De har tillbringat större delen av sina unga liv i skånska familjehem. Nu vill Migrationsverket utvisa de tre syskonen till Bosnien-Hercegovina. Detta tillsammans med sin mamma – som socialen i Sverige tycker saknar förmåga att ta hand om barnen.

Jenny Bondesson är fostermamma till ett av barnen som Migrationsverket vill utvisa. Hon anser att beslutet strider mot såväl Europakonventionen som FN:s barnkonvention. "Det är en risk för deras liv", säger hon om tanken på att de, utan att kunna språket, ska återvända till Bosnien-Hercegovina.Bild: Björn Lilja
De tre barnen, i dag 3, 4 och 5 år gamla, kom till Sverige från Bosnien-Hercegovina med sin mamma för tre år sedan. Den yngsta var då tre månader gammal. Socialtjänsten bedömde snart att mamman, som har en mycket trasslig bakgrund, inte hade förmågan att ta hand om barnen, och beslut om placering i familjehem fattades.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen