Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk humortrio tävlar i ”På spåret”

Skånska komikerna Kalle Lind, Anders Johansson och Josefin Johansson ska alla tävla i årets upplaga av SVT:s långkörare "På spåret". Bland de tävlande återfinns även fjolårsvinnarna Johan Hilton och Kristin Lundell.

Ikväll drar den 28:e säsongen av "På spåret" igång i SVT. Och precis som vanligt kommer både första klass och dressinen att fyllas av såväl nya som bekanta ansikten.
Förra säsongens vinnare, Johan Hilton och Kristin Lundell, dyker upp i rutan igen för att försvara segern. Även deras finalmotståndare, Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz, gör comeback i det populära frågesportsprogrammet och får därmed möjlighet till revansch. Poddaren och författaren Sigge Eklund och programledaren Malou von Sivers som förra året åkte ut redan i gruppspelet är en annan duo som får en ny chans i SVT:s frågesportsklassiker.
Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz är ett av de tävlande paren.Bild: Anders Wiklund/TT
Liksom i tidigare upplagor kommer tittarna att få se flera nya par. En av årets överraskningar är före detta skidåkaren Johan Olsson, som lade skidorna på hyllan i våras. Olsson hann under idrottskarriären bland annat med att ta två OS-guld. Om han blir lika framgångsrik i "På spåret" återstår att se. Han ställer upp tillsammans med deckarförfattaren Denise Rudberg
Anders Johansson.Bild: Mårten Svemark
Bland årets nya deltagare finns också komikern Josefin Johansson som tävlar ihop med radioprofilen Johar Bendjelloul. Premiär blir det även för journalisten Amie Bramme Sey som bildar lag med Sveriges radios kulturkorrespondent Gunnar Bolin. Regissören Marianne Ahrne och Anders Johansson från humorduon Anders och Måns är två andra deltagare som är nya i programmet.
Författaren Martina Haag har varit med i två tidigare säsonger av "På spåret". Vid det senaste tillfället 2012 tog hon hem segern tillsammans med sin dåvarande make Erik Haag. Nu återkommer hon tillsammans med komikern Peter Magnusson, som ställer upp för första gången.
Deltar gör även två av förra upplagans semifinalister, filmkritikern Ronny Svensson och sångerskan Anne-Lie Rydé.
Årets säsong av "På spåret" får premiäri SVT1 den 8 december. Frågesportsprogrammet leds än en gång av Kristian Luuk med Fredrik Lindström som domare.
Fakta

Säsongens deltagare i "På spåret"

Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind

Johan Olsson och Denise Rudberg

Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Kristin Lundell och Johan Hilton

Ronny Svensson och Anne-Lie Rydé

Peter Magnusson och Martina Haag

Marianne Ahrne och Anders Johansson

Malou von Sivers och Sigge Eklund

Fakta

Artisterna i "På spåret"

Nadia Nair

Dennis Lyxzén

Peter Jöback

The Tallest Man On Earth

Sarah Klang

Kristin Amparo

Ola Magnell

ADL

Malena Ernman

Moto Boy

Marie Bergman

Jennie Abrahamsson

Danny Saucedo

Gå till toppen