Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Damveckan i Båstad går i graven

Enligt uppgifter till tidningen gör bristande intresse att tennisen i Båstad blir utan damvecka nästa sommar.

Inte plats för en kotte till när Serena Williams vann finalen 2013 över hemmahoppet Johanna Larsson.Bild: NILS JAKOBSSON
När tjeckiskan Katerina Siniakova skrällde och slog in matchbollen mot Caroline Wozniacki 30 juli i år blev det samtidigt punkt för en era i Båstad.
Enligt uppgifter till tidningen blir det ingen damvecka med WTA-status i Båstad nästa sommar.
– Där har jag egentligen inga kommentarer just nu för det är i en process. Jag har helt enkelt ingen klar information, säger Christer Hult, tävlingsgeneral för Swedish open.
Det var strax innan jul 2015 som telekomjätten Ericsson presenterades som ny titelsponsor för damturneringen. Avtalet gällde för turneringarna 2016 och 2017 med option till förlängning.
Nu ser det ut som att det inte blir någon förlängning och därmed står damveckan inför en verklighet med ett enormt ekonomiskt bortfall och därmed blir det inte någon turnering.
Damerna fanns med från starten 1948 och hela vägen till 1990. Därefter tog det hela 19 år innan damerna gjorde comeback 2009 då WTA-turneringen flyttade söderut från Stockholm.
Med Serena Williams nedslag i Skåne 2013 växte intresset explosionsartat. Det var lapp på luckan och läktarna runt centercourten var fyllda till sista plats.
– Att hon kom hit är nog det största som hänt Båstadtennisen. Det var ju spikat när hon spelade och fullt på hennes träningar. När hon spelade, det var knäpptyst, det var nästan så att folk inte vågade applådera när den andra gjorde något bra för de undrade hur Serena skulle reagera. Hon är så otroligt stor, sa Jonas Arnesen, Sveriges kanske mest välrenommerade tennisreporter i ett långt reportage inför tennisens 70-årsjubileum i somras.
Dubbla Wimbledonmästarinnan Petra Kvitova tvingades dra sig ur efter sommarens turnering. Istället blev det den danska, före detta världsettan, Caroline Wozniacki som drog publiken till centercourten.
Men nu pekar allt på att intresset kring turneringen inte är tillräckligt stort för att fortsätta 2018.
Gå till toppen