Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flopp för läxhjälp i Landskrona – inga elever kom

Under onsdagseftermiddagen öppnades portarna för Landskronas räknestuga. Men premiären på Öresundsgymnasiet blev en besvikelse. Inga elever dök upp.

– Jag stannar kvar här till kvart i sju ändå, utifall att någon skulle dyka upp, sa Fred Duval, projektledare för Mattecentrum Landskrona, när det efter klockan fem ännu inte hade dykt upp några elever som ville ha hjälp.
Räknestugan är ett samarbete mellan Landskrona kommun och den ideella föreningen Mattecentrum som finns till för att hjälpa alla elever, oavsett skola, ålder och kunskapsnivå, med matten.
Fred Duval, tillsammans med Ahmad Majdlawi, är två av de volontärer som varje onsdagseftermiddag kommer finnas tillgängliga i Landskrona för att hjälpa elever som vill ha lite extra hjälp med matteräkningen.
Fred Duval är redan engagerad i projektet i Helsingborg, och där brukar det komma mellan tio och tolv elever varje vecka.
– Där fungerar det jättebra, men det är lite ont om volontärer. Vem som helst kan vara med och hjälpa till och alla som vill ha hjälp får komma. Den yngsta jag har hjälpt var en tjej på nio år och den äldsta läste på komvux och var runt 45 år.
Fred Duval.Bild: Privat
Marknadsföringen med lappar uppsatta på Landskronas skolor verkar inte ha uppmärksammats tillräckligt, men dagen efter det misslyckade första tillfället är Fred Duval ändå optimistisk inför kommande veckor:
– Det kom förbi två elever efter ett tag. De hade glömt något i skolan och de blev riktigt glada att de kan få hjälp i nästa vecka. Jag ska göra vad jag kan för att locka fler, säger Fred Duval.
Läxhjälpen i matematik kommer att hålla till i Elevhallen på Öresundsgymnasiet på onsdagar klockan 16.45 till 18.45.
Gå till toppen