Perstorp

Väg mellan Perstorp och Oderljunga fylldes med höns

Kvart i ett natten till fredag larmades polis om lösspringande och döda höns längs med väg 108 mellan Perstorp och Oderljunga. En lastbil hade där tappat ut hönsen under färd och inte märkt av detta.

Bilden tagen på väg 108.Bild: Läsarbild
– Det är oklar exakt hur det gått till men det har upprättats en anmälan mot föraren då han ej säkrat lasten på ett tillförlitligt sätt, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl polisregion Syd.
Uppskattningsvis ska det röra sig om över 1000 både levande och döda höns. Räddningstjänsten larmades initialt också till platsen men behövdes ej. Polisen arbetade inledningsvis med att upprätta ordning på platsen.
– Vi kontaktade ett slakteri i trakten dit lastbilen var på väg som då själva hade upptäckt vad som hänt, säger Magnus Lefèvre.
Polisen kunde senare lämna platsen och chauffören och åkeriet kunde själva sköta jobbet med att plocka upp de levande och döda hönsen.
– Fördelen med hönsen är att de satt som paralyserade vid vägkanten utan att springa runt. Därför är det även full framkomlighet på vägen, säger Magnus Lefèvre.
Gå till toppen