Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nathalie Petersson siktar mot Supercar

Nathalie Petersson från Helsingborg är i full gång med rallycross för juniorer, men blickar redan mot nya utmaningar.Bild: Tom Wall
Helsingborgtjejen Nathalie Petersson har kört junior-SM i rallycross den här säsongen. Redan nu har talangen bestämt sig för att blicka högre upp inför nästa år och satsa mot Supercar-klassen.
– Det gäller att ta alla chanser man får, säger Petersson i ett pressutskick. Hon fortsätter:
– Jag kommer åka på ett test i Strängnäs på måndag för att testa Supercar, men även få veta mer kring bilarna så jag kan jobba för att köra en fräckare klass till nästa säsong.
Den pågående säsongenär dock inte över ännu. Starten blev tung, problem med växellådan gjorde att Petersson slutade femma i semifinalen i första racet i Strängnäs.
Totalt har det blivit fem deltävlingar i Strängnäs, Skellefteå, Piteå, Götene och Västerås. I Piteå kraschade Petersson, men kom tillbaka till banan starkare och i Götene slutade hon på en fin sjundeplats.
SM-finalen avgörs i Västerås den 7 oktober.
– Först och främst ska jag åka på testet nästa helg. Sen är det vidare till cupfinalen som körs i Fjärås och därefter SM-finalen i Västerås. Så blir tre heta veckor i garaget och på resande fot, men med mycket körning vilket jag älskar, säger Petersson.
– Därefter börjar det intensiva arbetet med att lägga upp en grund för nästa säsong och börja marknadsföra sig.
Gå till toppen