Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Starkt internt stöd för Holmberg efter M:s provval

Det blir som väntat Robin Holmberg som utmanar om kommunalrådsposten i Ängelholm vid nästa års val. På M-listan finns också nya, unga namn efter partiets interna provval.

Robin Holmberg har starkt internt stöd.Bild: Niklas Gustavsson
Efter Moderaternas provval är det föga förvånande Robin Holmberg som är partiets förstanamn i Ängelholm inför nästa års kommunalval.
Det interna provvalet är vägledande när valsedlarna tas fram.
– Jag är naturligtvis väldigt glad och stolt över resultatet. Det är ett tydligt kvitto för mig personligen, säger Robin Holmberg, i dag oppositionsråd.
Moderaterna tappade rejält i valet 2014 och har i dag 13 mandat i fullmäktige.
Nu siktar man på att återta makten i stadshuset. Inför valåret har M antagit en plan med fem punkter, bland annat med fokus på "ordning och reda", bostadsbyggande och skola.
– Vi behöver genomföra en bra valrörelse och vara tydliga med hur vi vill utveckla Ängelholm.
Holmberg är också, efter provvalet, nummer två på M:s lista till regionvalet i valkrets Skåne nordväst. Där finns också Tomas Fjellner på plats 10 och Sven-Ingvar Borgqvist, plats 13 och Elisabeth Kullenberg , plats 14.
Bland tio toppnamn inför kommunalvalet i Ängelholm är bara tre kvinnor. Som nummer fem rankas Christina Hanstål.
– Det är lite överraskande, jag blev förvånad över att jag kom så högt, säger hon.
– Det här är bara resultatet av provvalet. Det kommer att ske justeringar, vi får se vad som händer när det är nomineringsstämma.
Hannes Petersson, ordförande MUF i Ängelholm.Bild: Emelie Malmros
Bland de nya namnen på listan finns MUF-politikerna Hannes Petersson och Fredrik Thörning.
– Det känns väldigt bra att hamna så högt upp. Och det är glädjande att det finns så många som uppmuntrar unga i politiken, säger Hannes Petersson, som hamnade på plats 22.
En annan nykomling som rankas högt är operasångerskan Susanne Persson Resmark, plats 14, som hamnade i hetluften inför Ängelholms 500-årsfirande då kommunen bröt kontraktet med henne med hänvisning till att hon gjort islamfientliga uttalanden på sin Facebooksida.
Först på nomineringsstämman i november spikas valsedlarna.
– Vi måste mixa äldre, yngre, kvinnor, män och de olika kommundelarna ska vara representerade, säger nomineringskommitténs Rune Johansson.
Fakta

Här är M:s tio toppnamn i Ängelholm efter provvalet

1. Robin Holmberg

2. Sven-Ingvar Borgqvist

3. Hans Wallmark

4. Tomas Fjellner

5. Christina Hanstål

6. Elisabeth Kullenberg

7. Ingela Sylwander

8. Daniel Jönsson

9. Ola Carlsson

10. Rune Johansson

Gå till toppen