Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lagkaptenerna ska visa vägen

Munka Ljungby och Landskrona startar upp en ny division 1-säsong – lagkaptenerna Linus Ljungdahl och Anders Lindberg står för erfarenhet när båda lagen bygger om.

Ni kommer ihåg Munka Ljungbys resa förra säsongen. Efter en usel start på serien reste laget sig och kvalade till allsvenskan.
Lördagen den 18:e mars tog det dock stopp när Åstorp/Kvidinge avgjorde matchserien och tog steget upp. Det var fart, det var känslor och det var fulla hus.
Munkas lagkapten Linus Ljungdahl har inget emot att fortsätta resan i vinter.
– Det är vårt stora mål, att spinna vidare på det, i alla fall från omgång åtta och framåt, säger han. Men den här gången måste vi vara med från början.
"Den här gången måste vi vara med från början", säger Munka Ljungbys Linus Ljungdahl.Bild: MATHILDA AHLBERG
Trots att han bara är 25 år har Munka-centern redan samlat på sig rutin så det räcker och blir över. När vi påstår att den förra säsongen måste ha varit den roligaste i hans karriär blir han först tyst i några sekunder.
– Ja, jo, det är det kanske. Men jag tänker på när vi gick upp i division 1 förra gången, det var näst högsta serien på den tiden. Det kommer också högt upp. Jag kom upp i A-laget redan när jag var 15 år, så det har ju hänt en del sedan dess.
Inför kommande säsong har flera rutinerade spelare lagt av eller varvat ner. På pluskontot finns bland annat Joel von Reis och Carl Nilsson från FC Helsingborg.
Linus Ljungdahl tror på nybygget och vet vad han själv kommer att bidra med.
– Jag vill visa vägen på mitt sätt. Jag är kanske inte världens bäste innebandyspelare, men när det handlar om hjärta och inställning håller jag högsta klass, säger han.
I Landskrona går den 29-årige backen Anders Lindberg in på sin andra säsong sedan han lämnade FCH och SSL. Lindberg bär också på lagkaptensbindeln.
– Jag har ju spelat på en högre nivå och delar gärna med mig av det jag har fått med mig under åren. Jag vill vara med och påverka, säger han.
Landskrona har också tappat erfarenhet under silly season.
– Målsättningen är att bli bättre än förra säsongen, säger Anders Lindberg. Vi vill fortsätta utveckla laget.
"Vi vill fortsätta utveckla laget", säger Landskronas Anders Lindberg.Bild: PETTER ARVIDSON
Tränaren Christian Persson har lagt klubban på hyllan och spelar inte i fredagens hemmapremiär mot Willands (klockan 19.30).
– Det blir bara båset för min del framöver, säger han. Jag tror det blir bäst både för mig och laget, säger han.
Munka Ljungby börjar också på hemmaplan – mot Röke på söndag klockan 16.
Gå till toppen