Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Musik

Pharrell Williams visar stöd för NFL-protest

Den legendariske soulartisten Stevie Wonder var först ut att visa sitt stöd för de amerikanska idrottare som går ner på knä i protest mot polisvåld mot svarta. Nu följer Pharrell Williams efter.

Pharrell Williams visade sitt stöd för NFL-spelarnas protest under en konsert i Carlottesville. Arkivbild.Bild: Richard Shotwell/AP/TT
Stevie Wonder inledde sin konsert under festivalen Global Citizens Festival i New York med att gå ner på knä "i en bön för planeten, framtiden och världens ledare".
Det dröjde inte länge innan USA:s president även fick kritik av Pharrell Williams, som tog tillfället i akt inför en jublande publik i Charlottesville.
– Om jag vill gå ner på knäna just nu för människorna i min stad, för folket i min delstat, så är det vad den här flaggan är till för, sade han innan han drog igång låten "Happy".
Den symboliska handlingen utfördes först av den amerikanske fotbollsspelaren Colin Kaepernick, som förra året gick ner på ett knä under den amerikanska nationalsången inför matcherna. Fler spelare följde snart hans exempel, vilket har fått Donald Trump att uttala sig om att spelarna inte respekterar den amerikanska flaggan och borde få sparken.
Gå till toppen