Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nyförvärvens kväll när FCH premiärvann över Höllviken

Nyförvärvet Andreas Lindholm blev matchvinnare när FC Helsingborg vann sin premiär i Superligan mot Höllviken med 5–3.

Helsingborgs Andreas Lindholm jublar efter sitt 4-1 mål under innebandymatchen i SSL mellan Helsingborg och Höllviken.Bild: PETTER ARVIDSON
Superligan
FC Helsingborg 5
Höllviken 3
Det blev nyförvärvens kväll i Helsingborg arena när FC Helsingborg tog emot Höllviken i ett premiärderby. Andreas Lindholm svarade för två mål, medan tjeckerna Daniel Sebek och Patrik Suchanek gjorde var sitt när FC Helsingborg vann med 5–3. Nye tränaren Patric Johansson fick därmed en drömstart. Det kändes som att hemmalaget hade en växel till att lägga in om det behövdes, och det gjorde det ibland. Höllviken var inte ofarligt när man väl tilläts vara med i matchen.
FC Helsingborg kontrollerade premiärderbyt mot Höllviken från start, men det blev bara ett mål i den första perioden. Efter 10.45 tog hemmalaget ledningen genom nyförvärvet Andreas Lindholm, som slog bollen mellan benen på sig själv och förbi målvakten Robin Johansson. För Höllvikens del hände inte mycket. I och för sig är det svårt att uträtta något om man inte har bollen.
Nye FCH-tränaren Patric Johansson måste vara mycket nöjd med försvarsspelet i första perioden. De få gånger Höllviken kom i närheten av Jonathan Edling i hemmamålet fanns oftast någon av hans lagkamrater ivägen. Faktum är att Edling bara fick ett enda skott på sig i första perioden.
Hemmalaget började andra perioden lite sömnigt och Höllviken tilläts komma in i matchen. Det ledde till kvittering genom Christoffer Andersson efter 3.53. Det målet väckte helsingborgarna igen. Tre minuter senare återtog man ledningen via ett solomål av tjeckiska nyförvärvet Patrik Suchanek.
Helsingborgs Daniel Sebek jublar efter sitt 3-1 mål.Bild: PETTER ARVIDSON
Höllviken fick chansen att kvittera via ett powerplay när Jonathan Nilsson åkte ut för fördröjande av spelet. Istället blev det utökad hemmaledning i boxplay när Juha Kivilehto kontrade och hittade det andra tjeckiska nyförvärvet, Daniel Sebek. Han vänrade ut Robin Johansson i målet och placerade retfullt enkelt in 3–1. Med 1.59 kvar av andra perioden var det dags för Andreas Lindholms andra mål. Han fick tag i returen på sitt eget skott och 4–1 var ett faktum.
Helsingborg slappnade av även i början av tredje perioden och efter 8.09 gjorde Pontus Karlson 4–2 innan Linus Nordgren med ett läckert solomål gjorde 5–2. Höllviken gav sig inte och med fyra och en halv minut kvar gjorde Daniel Persson gästernas tredjemål för kvällen. Med tre minuter kvar chansade förre FCH-tränaren Vidar Jonsson Wallin med att ta ut målvakten, men trots några bra chanser kom man inte närmare.
För FCH:s del är det match igen redan på söndag, då nykomlingen Jönköping väntar på bortaplan.
Läs alla artiklar om: Superligan: FCH-Höllviken
Gå till toppen