Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF:s Kingsley Sarfo begärs häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

Malmö FF:s Kingsley Sarfo anhölls på torsdagen misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn. Han har suttit inlåst sedan dess och på lördagen begärdes han häktad.
På torsdagen anhölls den 22-årige MFF-spelaren. Han begärdes häktad på lördagen, misstänkt för att vid mer än ett tillfälle ha haft sex med en flicka som är under 15 år gammal. Brottsrubriceringen lyder våldtäkt mot barn.
– Jag kan bekräfta att det är han som är misstänkt, anhållen och nu begärd häktad. Jag anser att det är sannolika skäl. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn vid mer än ett tillfälle, säger Rikard Darell, åklagare, till Sydsvenskan.
– Det är en målsägande som är närmare 15-årsåldern.
Enligt åklagaren rör det sig inte om överfallsvåldtäkter.
– De har varit bekanta med varandra.
Kingsley Sarfo blev klar för Malmö FF i somras. Värvningen från allsvenska konkurrenten Sirius offentliggjordes 22 juni.
Enligt Kvällsposten ska samtliga de brott som spelaren nu är misstänkt för ha begåtts i år. Det rör sig om två fall av våldtäkt mot barn, ett av dem inträffade någon gång mellan januari och juni och det andra 1 juni. Han är, enligt Kvällsposten, även misstänkt för ett försök till våldtäkt som ska ha skett på ett hotell 5 juli.
Den rättsliga prövningen av misstankarna fortsätter under söndagen, då häktningsförhandlingar hålls klockan 11.
Kingsley Sarfos försvarsadvokat är Mikael Sundman. Han vill avvakta med att säga hur Kingsley Sarfo ställer sig till misstankarna.
– Jag har inga kommentarer innan häktningsförhandlingen, säger han.
Häktningen av Kingsley Sarfo blir det andra fallet inom loppet av några få år då en spelare i MFF:s A-lag grips misstänkt för att ha haft sex med en flicka under 15 år. I februari 2013 fick högerbacken Miiko Albornoz en villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn.
– Jag kan inte spekulera i det här nya fallet eftersom vi har så lite information. Men jag kan säga att vi jobbar väldigt tydligt med värderingar och uppförandekoden med våra spelare och ledare. Vi har ett strukturerat arbetssätt när det gäller att representera MFF och de värderingar vi står för och de beteenden som man förväntas ha, säger klubbens vd Niclas Carlnén.
Kingsley Sarfo är för närvarande anhållen. Om han skulle släppas fri kommer han inte att få spela några matcher.
– MFF ser mycket allvarligt på de anklagelser som framförs och spelaren kommer att vara avstängd tills vidare, säger Niclas Carlnén.
Gå till toppen