Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF:s Kingsley Sarfo medger sex med minderårig men nekar till brott – sätts på fri fot

MFF-spelaren Kingsley Sarfo medger sex med en minderårig flicka, men nekar till brottet våldtäkt mot barn som han suttit anhållen för. Under söndagen försattes han på fri fot av tingsrätten. Han är fortsatt misstänkt för brott, men i stället för sexuellt utnyttjande av barn.

Som HD och Sydsvenskan kunde berätta på lördagen anhölls 22-årige Kingsley Sarfo i torsdags, misstänkt för att vid flera tillfällen ha förgripit sig på en flicka som inte fyllt 15 år.
Läs också Malmö FF:s Kingsley Sarfo begärs häktad misstänkt för våldtäkt mot barn
På söndagen hölls häktningsförhandlingen på rättscentrum i Malmö, mestadels bakom lyckta dörrar. När den var klar efter närmare två timmar stod det klart att Kingsley Sarfo inte häktas.
I stället släpptes han på fri fot, fortsatt på sannolika skäl misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn – i Folkets park i Malmö den 1 juni och på en adress på Adelgatan. I det senare fallet är datumet oklart.
När det gäller en händelse den 5 juli som åklagaren fört fram är tingsrättens bedömning att det inte finns sannolika skäl att misstänka försök till våldtäkt.
Kingsley Sarfo medger att han har haft sex med flickan, men nekar till alla anklagelser om brott.
– Vi har exakt samma inställning som tidigare. Han har inte begått något brott. Oavsett hur de rubricerar det så är det inte frågan om brottslighet. Frågan är om han har haft sex med någon som han har haft uppfattningen att det är legalt att ha sex med, säger försvarsadvokat Mikael Sundman.
– Min huvudmans berättelse har varit densamma hela tiden vad gäller brottspåstående, det vill säga att det har varit frivilligt sex vid de tillfällen som han berättar om.
Mikael Sundman vill inte uttala sig om vad Kingsley Sarfo har haft för relation till flickan mer än att de kände varandra.
Efter häktningsförhandlingen höll åklagare Rikard Darell presskonferens. Han vill inte spekulera i varför misstankarna stannar vid sexuellt utnyttjande av barn och inte våldtäkt av barn. Han står fast vid att Kingsley Sarfo borde ha känt till flickans ålder.
– Jag menar att det finns uppgifter i utredningen som gör att jag kan påstå att han har vetat om hennes ålder, säger han.
– Dels har vi hört ett antal personer och sen finns det en del övrig bevisning. I det ligger att de har varit bekanta med varandra och haft en viss kommunikation på sociala medier till exempel.
Rikard Darell säger att det fortfarande finns skäl att misstänka Kingsley Sarfo för försök till våldtäkt i det tredje fallet.
– Det finns kvar utredningsåtgärder att vidta, säger han.
– Jag ska begrunda tingsrättens beslut i lugn och ro och titta på om jag ska överklaga eller inte. Jag ska göra en ordentlig bedömning.
Kingsley Sarfo kom till Malmö FF i somras, närmast från allsvenska konkurrenten Sirius.
Även tidigare MFF-spelaren Miiko Albornoz satt anhållen för våldtäkt mot barn innan han sedermera åtalades och dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.
Fakta

Våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn

Våldtäkt mot barn, Brottsbalken kap 6 § 4, första stycket:

Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.

Sexuellt utnyttjande av barn, brottsbalken kap 6, § 5:

Är ett brott som avses i 4 § första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre allvarligt, döms för sexuellt utnyttjande av barn till fängelse i högst fyra år.

Gå till toppen