Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rya-talangen tog brons i lag-VM ”Det känns surt”

Målsättningen inför VM var hög – det var guld som gällde. Men det blev ett brons.
– Vi kom dit med inställningen att vinna och då låter inte ett brons så jättekul, säger Linn Grant.

Laget som tog ett brons i Kanada.
Hon har karriärens bästa säsong bakom sig. Guld i lag-EM, tre internationella segrar, spel i Europas Solheim Cup-lag för juniorer, och nu – ett brons i lag-VM.
– Det var väl bra att bli trea. Men vi åkte såklart dit med inställningen att vinna och då låter inte ett brons så jättekul. Vi gjorde vårt bästa men ingen av oss spelade någon toppengolf.
Förutom Linn Grant var Hillsspelarna Beatrice Wallin och Amanda Linnér med i laget. VM avgjordes på Marshes Golf Club utanför Ottawa och tävlingen pågick i fyra dagar med avslutningsrundan i fredags. Alla tre spelade de fyra dagarna men bara de två bästa scorerna räknades varje dag.
– Vi hade inga riktigt låga rundor. Det var ofta en av oss som gick lite under par och någon annan precis på par. Vi klättrade oss uppåt lite långsamt, säger Linn Grant.
Linn Grant representerade Europa i året Solheim Cup för juniorer.Bild: Göran Söderqvist
Laget lyckades ta sig förbi både USA och Italien som låg före inför avgörandet sista dagen. De säkrade bronsmedaljerna med ett slags marginal.
– Det var bra men inte tillräckligt. Vi gjorde vårt bästa men får inte till det riktigt. Ser man på alla andra tävlingar vi spelat i år är det ofta någon av oss som kommit in med låg score ofta.
Hon själv sköt -3, -2, par och +5 och tyckte inte att hennes spel levde upp till förväntningarna hon hade.
– Jag spelade inte dåligt men det var inte mina bästa rundor för säsongen. Jag ska inte behöva gå på plus fem om man säger så. Den dagen var jag lite överallt med slagen. Jag hittade inte riktigt puttarna på green heller.
Hur var banan?
– Den var fin. En kul bana att spela, men inget mer spännande med den än med någon annan.
Hur rankar du bronset?
– Högt såklart, men det är bara det att när man verkligen vill vinna så är det tråkigt att man inte ens ger sig själv chansen till det. Det är olika faktorer som spelar in. Det gick inte hela vägen den här gången och det känns surt.
Linn Grant kommer från Viken och spelar för Rya Golfklubb.Bild: Sven-Erik Svensson
Nu är säsongen slut för Linn Grant och hon ska vila från golfen innan vinterträningen börjar.
– Den här veckan kommer jag inte åka ut och träna någon eftermiddag, dels för att jag inte har något att träna för just nu, och dels för att jag behöver vila, säger hon och fortsätter:
– Jag ska bara släppa golfen ett tag och ta tag i skolan och komma in i det. Sedan är det tillbaka för vinterträning och bygga upp till nästa år.
Hur summerar du säsongen?
– Det har varit en jättebra säsong. Betydligt bättre än vad jag trodde inför. Men det är klart att man inte är nöjd nu, man vill alltid att det ska gå bättre.
Fakta

Resultat VM lag

1. Spanien – 14

2. Sydkorea -14

3. Sverige -9

Fakta

Resultat VM individuellt

1. Seo-yun Kwon, Sydkorea, – 9

2. Alessia Nobilio, Italien, -9

3. Blanca Fernández, Spanien, -7

-----------------------------

t7. Beatrice Wallin, Sverige, -2

t10. Amanda Linnér, Sverige, Par

t10. Linn Grant, Sverige, Par

Gå till toppen