Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höstfest med sumobrottning i Karlslund

Under lördagen bjuds Landskronaborna in till en höstfest med uppträdanden, utställningar, pyssel och sumobrottning. Det är för andra året i rad dags för Öppet Karlslund – i år lite mindre skala och på en ny plats efter storbranden på Pilängstorget.

Bild från förra årets Öppet Karlslund då arrangemanget hölls på Pilängstorget.Bild: Julia Andersson
För de allra yngsta kommer det finnas sagostunder, ansiktsmålning, hoppborg och pyssel. För de äldre ungdomarna bjuds det på flera uppträdanden i både dans och musik och så kommer det hållas en fotbollsturnering.
– Och de vuxna kan gå runt och prova lite mat, känna samhörighet och ha det trevligt, säger Karolina Degerman, som arbetar på tjejklubben LAB (lära arbeta bo) och är en av arrangörerna.
I år kommer evenemanget hålla till i, på och utanför Alfabetan och Ungdomshuset Karlslund. De tidigare lokalerna förstördes efter branden på Pilängstorget i vintras.
– Vi var ju på torget förra året, men nu var vi osäkra på om det skulle hinna rensas upp efter branden som varit där. Så arrangemanget blir lite mindre i år men det är ungefär samma upplägg som innan, säger Karolina Degerman.
Förhoppningen är att det ska bli ett återkommande arrangemang varje år.
– Vi hoppas att det ska kunna fortsätta. Det finns en del aktiviteter att göra där under sommaren, en det behövs något även under hösten.
Öppet Karlslund börjar klockan 14 på lördag och håller på fram till klockan 17.
Gå till toppen